torstai 28. heinäkuuta 2022

Turistina Tampereella

Lähdettiin täältä mökiltä muutaman päivän mittaiselle kaupunkilomalle eli käymään kotona. Kotona toki pyykkikone pyöri ja nurmikko leikattiin ym. kotipuuhaa, mutta samalla lomareissattiin hiukan. Geokätköiltiin tiistaina ja eilinen vietettiin Tampereen keskustassa.

Rohkeasti päätettiin lähteä kotoa bussilla Tampereen Keskustorille. Meidän perhe ei ole juuri bussilla matkustellut, joten elämys oli osata ostaa liput ja skannata ne lukijassa. Tunnin verran kesti körröötellä meiltä kotoa keskustaan. 



Annoin miehelleni joululahjaksi lahjakortin Amazing Walks kaupunkiseikkailuun, jonka aiheena oli Komisario Koskinen. Nyt lähdettiin koko perheen voimin ratkomaan rikoksia ja tutustumaan Tampereen keskustaan ihan uudesta näkökulmasta.



Liikkeelle lähdettiin Tallipihalta. Ohjeita, tehtäviä sekä karttaa seurasimme kännykkään ladatun sovelluksen kautta.


Tuli nähtyä sellaisia juttuja, joita ei ollut aiemmin huomannut tai tiennyt niiden historiaa.


Välillä pidettiin taukoa ja kunnon poliisin tapaan poika söi donitsin, vanhemmat pitivät vain nesteytyksestä huolen.



Tehtävät olivat kivoja ja niihin pääsi koko perhe osallistumaan.






Kyllä meistä siis olisi ainesta Komisario Koskisen tiimiin!

Toisena ohjelmana oli meillä tutustuminen ratikkaan. Meistä kukaan ei ollut vielä ehtinyt ajella Tampereen ratikalla. Nyt hypättiin keskustasta kyytiin ja ajeltiin Hervantajärven päätepysäkille ja sieltä takaisin Keskustorille. Kyllä oli tasaista ja hienoa kyytiä!






Lopuksi käytiin vielä syömässä ravintola Hookissa ja sitten körrööteltiin bussilla tunnin verran takaisin kotiin. Onhan tuo joukkoliikenne hieno juttu, mutta me asutaan liian kaukana, jotta sitä olisi järkevä hyödyntää. Meiltä kun bussit lähtee kaupunkiin kerran tunnissa ja matka kestää tunnin. Omalla autolla olet keskustassa noin kahdessakymmenessä minuutissa ja juuri silloin kun sinun aikatauluun sopii.

Tänään palattiin tänne mökille. Minä ja koira autolla ja mies sekä poika polkupyörillä. Reilu viikko vielä lomaa jäljellä - JEE!!

Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti