lauantai 30. heinäkuuta 2022

Vesilahti

Eilen ja tänään on nähty ja koettu uusia juttuja täällä mökkikunnassa. Eilen illalla suunnattiin Rämsöön kesäteatteriin, joka on meille hyvin tuttu, mutta jälleen uusi näytelmä, Lainsuojattomat - Saluunataikureiden viimenen temppu, on valmistunut tälle kesälle. 


Hyvissä ajoin paikalle, jotta saatiin hyvät paikat.






Tänään lähdettiin koko perheellä pyöräretkelle. Reissu ei mitenkään haastanut noita perheen miehiä, jotka pyöräilevät aktiivisesti, mutta omat voimani olivat hiukan koetuksilla. Tämä oli vasta neljäs kerta kun nousin tänä kesänä pyörän selkään. Poljimme ensin Koskenkylän lenkin, jossa pidettiin tankkaustauko Koskenvoima nimisessä Grilli-kahvilassa. Jatkoksi sille uskalsin vielä lähteä kiertämään Rautialan lenkin, jonka varrelta löyty kolme geokätköäkin. Matkaa kertyi yhteensä 33,4 km ja nyt minun jalat tietää kyllä jotain tehneensä!


Löydettiin kiva reitti, jota voisi tulla melomaan kajakilla.



Olipas maistuvaa grillimättöä!



Etsi eroavaisuus! 😉



Nyt odotan, että pääsen kampeamaan jähmeiden koipieni kanssa paljun lämpöön. Kivoja juttuja koettu ihan tässä tutuilla mökkikulmilla. Pyöränselästä maisemiakin ehtii havainnoimaan ihan toisin kuin autolla hurautellessa. Toki ylämäissä ei paljon maisemia pystynyt katselemaan 😅💪

Annika

perjantai 29. heinäkuuta 2022

Tikkupullaa

Olen jo usean kesän ajan suunnitellut ja haaveillut, että noutiopaikalla paistaisimme tikkupullia. En ole koskaan paistanut tikkupullia, joten ehkä siksikin se säilyi näin pitkään suunnitteluasteella. Nyt kun tuli ryhdyttyä tuumasta toimeen, oli pullat sellaista herkkua, jota aivan varmasti tullaan tekemään vielä monta kertaa. Laitettiin tätä varten vuollut tikutkin talteen, jotta ei seuraavalla kerralla tarvitse uusia tehdä.

Ohjeissa opastettiin dippaamaan pullaa hilloon, mutta me dipattiin kanelisokeriin ja se oli hyvä valinta. Kansainvälisillä markkinoilla olemme pariin kertaa ostaneet rullapullaa, joka on selvästi tästä tikkupullasta kehittyneempi versio. Se on maistunut erityisen hyvältä kanelisokeroituna, joten arvelimme tämän kotoisankin version maustamiseen sopivan kanelisokerin.


Mikäs pullan kaveriksi sen paremmin sopisi kuin kuohuviini?!?




Annika

torstai 28. heinäkuuta 2022

Turistina Tampereella

Lähdettiin täältä mökiltä muutaman päivän mittaiselle kaupunkilomalle eli käymään kotona. Kotona toki pyykkikone pyöri ja nurmikko leikattiin ym. kotipuuhaa, mutta samalla lomareissattiin hiukan. Geokätköiltiin tiistaina ja eilinen vietettiin Tampereen keskustassa.

Rohkeasti päätettiin lähteä kotoa bussilla Tampereen Keskustorille. Meidän perhe ei ole juuri bussilla matkustellut, joten elämys oli osata ostaa liput ja skannata ne lukijassa. Tunnin verran kesti körröötellä meiltä kotoa keskustaan. 



Annoin miehelleni joululahjaksi lahjakortin Amazing Walks kaupunkiseikkailuun, jonka aiheena oli Komisario Koskinen. Nyt lähdettiin koko perheen voimin ratkomaan rikoksia ja tutustumaan Tampereen keskustaan ihan uudesta näkökulmasta.



Liikkeelle lähdettiin Tallipihalta. Ohjeita, tehtäviä sekä karttaa seurasimme kännykkään ladatun sovelluksen kautta.


Tuli nähtyä sellaisia juttuja, joita ei ollut aiemmin huomannut tai tiennyt niiden historiaa.


Välillä pidettiin taukoa ja kunnon poliisin tapaan poika söi donitsin, vanhemmat pitivät vain nesteytyksestä huolen.



Tehtävät olivat kivoja ja niihin pääsi koko perhe osallistumaan.






Kyllä meistä siis olisi ainesta Komisario Koskisen tiimiin!

Toisena ohjelmana oli meillä tutustuminen ratikkaan. Meistä kukaan ei ollut vielä ehtinyt ajella Tampereen ratikalla. Nyt hypättiin keskustasta kyytiin ja ajeltiin Hervantajärven päätepysäkille ja sieltä takaisin Keskustorille. Kyllä oli tasaista ja hienoa kyytiä!






Lopuksi käytiin vielä syömässä ravintola Hookissa ja sitten körrööteltiin bussilla tunnin verran takaisin kotiin. Onhan tuo joukkoliikenne hieno juttu, mutta me asutaan liian kaukana, jotta sitä olisi järkevä hyödyntää. Meiltä kun bussit lähtee kaupunkiin kerran tunnissa ja matka kestää tunnin. Omalla autolla olet keskustassa noin kahdessakymmenessä minuutissa ja juuri silloin kun sinun aikatauluun sopii.

Tänään palattiin tänne mökille. Minä ja koira autolla ja mies sekä poika polkupyörillä. Reilu viikko vielä lomaa jäljellä - JEE!!

Annika

tiistai 26. heinäkuuta 2022

Erin

Lauantaina pitkään tuumittiin, että lähdetäänkö varsin sateisessa ja harmaassa säässä Laukon kartanolle kuuntelemaan Eriniä. Koronan vuoksi kolmesti siirtyneet ja lopulta rahaksi lunastamani liput Erinin Tampere-talon konserttiin, ovat niin paljon harmittaneet, että polte häntä kuulemaan oli kova. Konsertin alkua odotellessa hiukan sataa tihutti, mutta tunnin kestäneen konsertin aikana ei satanut. Sää oli huomattavasti lämpöisempi kuin viikkoa aikasemmin Jarkko Aholaa kuunnellessa. Ehkäpä vielä tälle kesälle päästää kuulemaan yksi puistokonsertti hyvässä säässä!


Sadetakki on vakioasuste, nyt sai kuitenkin villasukat jättää pois.


Kyllä Erin oli ihana 💛



Annika

maanantai 25. heinäkuuta 2022

Synttärit

Muutaman koronan rajoittaman vuoden jälkeen pääsimme juhlimaan pojan synttäreitä mökillä perinteiseen tapaan. Lauantaina, varsinaisena juhlapäivänä, päivänsankari herätettiin laululla ja tarjolla oli brunssi. Läheiset saapuivat sunnuntaina juhlimaan kanssamme. Tästä se kai virallisesti alkaa tuo teini-ikä ja parin viikon päästä starttaa yläkoulu.



Brunssista nautittiin ihan oman perheen kesken.


Mansikkainen Brita toimii aina!


Alan olla aika hyvä tekemään lohitäytteistä voileipäkakkua.


Päivänsankarin makuun on "mummun suklaakakku", pikkupizzat sekä karkit ja HotRodit


Lahjatoiveena oli päiväsankarilla pelitietokoneen hankinnan tukeminen ja tänään meillä on varsin onnellinen uuden peliläppärin omistaja.

Annika


perjantai 22. heinäkuuta 2022

tuunailuja

Pari tuunausprojektia olen tänä kesänä saanut valmiiksi. Ensimmäinen on kotiterassin kovapuupenkki. Poistin "kaikki" kovapuiset kalusteet kotipihalta, koska ne olivat jo tulleet niin kulahtaneen näköisiksi ja jatkuvaa huoltoöljyämistä en vaan jaksanut enään suorittaa. Meillä on pieni penkki ns. saunan vilvoittelupenkkinä, jota siis eniten käytetään talvella. Tämäkin penkki oli jo saanut lähtöpassit, mutta innostuin kuitenkin vielä käsittelemään sen mustalla puuöljyllä, sillä penkki on muuten meille juuri passeli.


tässä kulahtanut lähtötilanne


käsittelyn jälkeen


ja paikallaan kotiterassilla!

Toisena projektina silmiini osui pojan vanhat leikkikottikärryt. Aurinko oli haalistanut maalipinnan ja kahvat olivat tiensä päässä. Spraymaalilla sekä juuttinarulla kärryjen ilme muuttui ja nyt ne pääsivät somistamaan mökkiterassia.


ennen


jälkeen


ja uudessa käytössä!

Tämmöisistä pikkuprojekteista tulee aina hyvä mieli. Tunnustan, että liian helposti tulee heitettyä pois sellaista, josta vielä saisi vaikka miten hienoa kunnostamalla.

Annika

torstai 21. heinäkuuta 2022

Puuhommia

Tänä kesänä tuli ajankohtaiseksi kaadattaa muutama puu mökkipihasta. Yksi iso koivu sekä yksi mänty alkoivat näyttää meistä huolestuttavilta ja halusimme kaadattaa ne ennen kuin ne löytyisivät tontilta kaatuneina. Samaan urakkaan lisättiin kaksi isoa mäntyä, jotka ovat olleet häiritsevästi kulkureiteillä. Tämä meidän piha on niin ahdas ja täynnä kaikkea, että vain kiipeämällä ja pätkissä sahaten onnistui näiden isojen puiden kaato. Hienosti tämä urakka hoitui ammattilaiselta ja samalla kulkeutui risut pois ja kannot tuli jyrsityiksi. Meille jäi sitten urakaksi kasa pöllejä, joista klapikoneella syntyy polttopuuta liiterin täytteeksi.


Tästä ylhäältä lehdettömästä koivusta tämä projekti alkoi.

Tässä muutama ennen ja jälkeen kuva



Kaikkeen tottuu, kuten tähän mäntyyn joka on aina ollut keskellä kulkuväylää 
ja näkynyt myös keskellä keittiön ikkunasta avautuvaa maisemaa.



On se maisema nyt avarampi ja aurinko paistelee paremmin pihaan.



Ei voi muuta kuin ihailla tämmöisen ammatin taitajaa, ei ole ihan helppoa hommaa!





Minua eniten tässä projektissa mietitytti kuinka pitkäksi aikaa pihamme muuttuu hävityksen kauhistukseksi. Tästä syystä ehdoton toiveeni oli, että urakkaan kuuluu myös risujen pois vieminen.


Kyllähän tuo piha oli hetken pöllien ja purun valtaama, 
mutta yllättävän pian saatiin pöllit kasalle ja suurimmat purut haravoitua pois.


Tätä klapi hommaa kyllä riittää tovin aikaa 😅


Täällä mökkipihalla tuoksuu ihanasti puulta!

Annika