keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

kesäretki suomen Turkuun

Lähdin eilen hyvän ystäväni kanssa päiväksi ihmettelemään kesäistä (= sateista ja koleaa) Turkua. Suunnitelmissa oli kierrellä muutamia kauppoja ja syödä hyvin. Nämä suunnitelmat onnistuivat meiltä oikein hyvin ja oli kerrassaan mukava päivä hyvässä seurassa.

Aloitimme shoppailut Ruskosta eli Loviisan aitasta. Ja vaikka tällä kertaa ostokseni rajautuivat vain kahvilan herkkuihin, nautin tuon myymälän ihanasta ilmapiiristä ja kauniista tavaroista.



Voiko kauniita astioita esimerkiksi mukeja olla liikaa? No kyllä voi, ei siis auta kuin ihailla ja jättää hankinnat tekemättä.


Latte ja croisant mozzarella, pesto, tomaatti täytteillä ei ollut yhtään liikaa.


Ruskosta matkamme jatkui Ruissaloon. Siellä sisustusliike Avelia oli uusi tuttavuus meille. Kiva, hiukan erilainen sisustusmyymalä, josta matkaan tarttui muutamia pieniä juttuja mm. kello työhuoneen pöydälle. Myymälän yhteydessä oli myös viehättävä kahvila, mutta jätimme sen houkutukset nyt väliin.





Tämä Ruissalon tapahtuama-alue vaikutti kivalta paikalta, joskaan ei ollut nyt sateisena ja kylmänä päivänä edukseen. Tänne tulee varmasti palattua joskus uudelleen ja nautittua vaikka pizzat rantaravintolassa.


Ruissalosta suunnattiin Turun keskustaan. Siinä kierreltiin muutamissa kaupoissa, joista yksi oli Cos. Tuo minun suosikki kauppani kun löytyy Helsingin lisäksi siis Turusta mutta ei Tampereelta!! Cosilla soviteltiin tovi vaatteita ja lähtihän sieltäkin jotain meidän mukaan. Sitten alkoikin olla jo nälkä ja suunnattiin Aurajoen rantaan etsimään mukavaa ruokapaikkaa. Sadekuuron iskiessä ei valintaan käytetty paljoa aikaa, mutta kohdalle osunut E. Ekblom osoittautui oikein hyväksi.




Lounaan jälkeen jatkoimme matkaa Aurajoen vartta pitkin kohti Kakolanmäkeä. Minulle funikulaari oli uusi kokemus. Matkasimme tällä Suomen ensimmäisellä ulkona kulkevalla kaupunkivinohissillä entisen vankilan alueelle. Piipahdimme pikkuisessa Kakola myymälässä ja ihailimme kuinka karusta vankilasta on muovautumassa viihtyisä asuinalue kivoilla palveluilla.







Ikkunoissa ei ollut enää kaltereita, paitsi kuvassa näkyvässä rappukäytävän kohdassa. Parvekkeet oli saatu mukavasti asettumaan julkisivuun.

EI KANNATA
TEHDÄ JEKKUA
JOS EI KESTÄ
KAKKUA

(tuntematon vanki / Kakola)

Mukava kesäretki, ihanassa seurassa sisälsi vielä muutaman kaupan ja sen jälkeen hyvät kahvit sekä leivonnaiset, jonka jälkeen oli aika suunnata kotimatkalle.

Annika



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti