tiistai 28. heinäkuuta 2020

kesävierailulla

Tänään oli vuorossa perinteinen kesävierailu mummin ja ukin mökille Teiskoon. Sää oli sateinen, mutta se ei meitä haitannut. Poutaisina hetkinä ehdittiin kierrellä puutarhassa sekä pelata kesäpelejä. Kävipäs poika myös uimassa, sillä täytyihän Näsijärvi testata jatkuvan Pyhäjärvi pulikoinnin keskellä. Ja toki tähän vierailuun kuului myös aina niin maistuvat mummin lätyt!











Annika

keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

kesäretkellä Yyterissä

Kauniilla, aurinkoisella ja lämpimällä säällä meidän perhe viihtyy mökillä. Kun sää on kehnompi puuhataan muuta ja näin lomalla pienet kesäretket tuovat kivaa vaihtelua. Yyteristä löytyy seikkailupuisto Huikee. Hugo Parkista innostuneina, päätettiin lähteä testaamaan myös tämä puisto.

Puistosta löytyi 11 rataa. Radat 1-5 luokiteltiin helpoiksi, 6-8 sekä 10-11 keskivaikeiksi ja rata 9 on vaikea. "Kokeneina" kiipeilijöinä suoritimme radat 1-5 ilman erityisempiä pulmia. Huomasimme kuitenkin heti tämän puiston ratojen olevan selvästi fyysisempiä kuin Aulangolla. Sain kiivetä, hyppiä, ponnistaa ja vetää oikein voimaa käyttäen. Rata 6 alkoi verkkokiipeämisellä ja pojan rohkeus ja voimat hyytyivät siinä. Mieheni urakoi senkin radan, mutta myönsi sen olevan jo melkoisen haastava. Radan seitsemän kuljimme koko perheen voimin ja kyllä siinäkin koeteltiin meidän taitoja ja rohkeutta. Pojan kanssa saldoksi tuli kuusi erilaista rataa ja mies laittoi vielä yhdellä paremmaksi. 









Seikkailupuisto oli retkemme pääkohde, mutta täytyihän rannallakin käydä ihmettelemässä. Tuulisena ja viileänä päivänä sen olivat vallanneet purjelautailijat. Huimaa menoa! 







Olipas kiva retkipäivä! Huomenna juhlitaan kotona, sillä meillä on 11v synttärit!!

Annika


kattokävelyllä

Minulla ja ystävälläni oli eiliselle varattuna Finlaysonin kattokävely klo 12.00. Kävelykierros tehdään kuuden hengen ryhmänä turvavaljaissa, oppaan kanssa ja se kestää tunnin. Maanantaista lähtien olimme ystäväni kanssa seurailleet säätietoja ja valitettavan huonolta näytti. Kattokävelyt toteutetaan sateellakin, toki se ei ole meille kävelijöille niin hieno elämys kuin aurinkoisena poutapäivänä. No eihän me naiset sokerista oltu, joten katolle vaan!


Saimme kuulokkeet korville ja pysähdyimme tunnettujen maamerkkien kohdalle kuulemaan mukavaa tarinaa Tampereesta sekä merkittävistä rakennuksista.




Kavilalla on oma hyötypuutarha katolla. Katolta löytyi myös mehiläispesä, josta kahvilaan saadaan hunajaa. Mehiläispesän elämää voi seurata livekameran kautta pörriäislive





Hyvin alkanut kierros jouduttiin keskeyttämään, kun ukkonen jyrähti. Korvaukseksi saimme lahjakortit eli saamme mennä uudelle kierrokselle paremmalla onnella ja säällä.


Ystäväni kanssa kävimme vielä syömässä hyvän noutopöytälounaan sekä juomassa kahvit tämän herkullisen leivonnaisen kera. Kiva kokemus tuo kattokävely, vaikka ei täysin onnistunutkaan. Laitan varmasti uuden postauksen kuvien kera, sitten kun on uusinnan aika.

Annika

maanantai 20. heinäkuuta 2020

Auringonkukkia

Olen jo useaan kertaan maininnut, että poikani kasvatti siemenestä auringonkukkia. Nyt nämä ihanuudet kukkivat kauniisti aitan seinustalla.








TYKKÄÄN 💛

Annika

sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

pieni kesäkäsityö

Nyt lomalla tulee lueskeltua lehtiä, niin että kun huomaa kivoja ohjeita, vinkkejä tms. hyödyllistä niitä ehtii kokeillakin. Ruoka- ja leivontaohjeita tulee hyödynnettyä eniten. Nyt silmiini osui Unelmien talo ja koti lehdessä vinkki räsymattotyynyihin. Ne oli toteutettu Ikean pienillä räsymatoilla sekä siellä myytävillä edullisilla sisätyynyillä. Käydessäni Ikeassa nappasin mukaan pari mattoa (Tånum 60 x 90 cm 4,99€) sekä pari tyynyä (Sköldblad 50 x 60 cm 1,99€) eli yhden räsymattotyynyn hinnaksi tuli 7€. Matto taitettiin kaksinkerroin ja tyyny aseteltiin sisään ja kolme sivua ommeltiin kiinni - HELPPOA!



Olen kaivannut meidän riippumattoon napakoita ja kunnon kokoisia tyynyjä. Nämä toimivat oikein hyvin! On testattu jo päiväunilla 😊


Ihanaa, kun jälleen on ollut lämmintä. Kyllä tälläiset päivät ovat vaan niin parhaita. Ensi viikolle vaan lupaillaan viileää ja sateista...

Annika

keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

kesäretkellä

Tänään oli ihanan aurinkoinen, lämmin sekä poutainen kesäpäivä eli mainio sää tehdä retki. Meidän retkemme suuntautui Hämeenlinnaan. Ensimmäiset kolme tuntia hurahti puissa kiipeillen. Aulangon HugoParkin seikkailuradat olivat meille kaikille uusi juttu, mutta rohkeasti lähdettiin kokeilemaan. Radat 1-5 tuli kaikilta suoritettua ja siinä kiipeiltiin 1-10 metrin korkeudella. Seuraavaa kertaa odottamaan jäivät vielä radat 6-9, jotka ovat jo 20 metrin korkeudella. Todella kiva paikka tuo HugoPark - suosittelen!


Varuisteissa ja valmiina seikkailemaan!


Minua ei niinkään hirvittänyt korkeus, vaan nämä huljusti heiluvat reitit.




Välillä kiipeilyyn tarvittiin voimaa eli kysyttiin kuntoa...


...toisinaan snoukattiin laudalla ilmassa.




Radat ovat rakennettu Aulangon upeisiin vanhoihin puihin. Alue on minusta oikein kaunis.



Retkemme jatkui kiipeilyjen jälkeen itse Hämeenlinnaan. Poikamme ei ollut koskaan käynyt linnassa, joten täytyihän se käydä tutkimassa.






Kotimatkalla vielä etsittiin viisi geokätköä, joista yksi oli osuvasti päivän teemaan sopiva.


Nyt ollaan kotosalla ja mietin, että tuntuukohan kiipeily jaloissa aamulla? Huomenna suunnataan taas mökille nauttimaan lämpimistä kesäpäivistä.

Annika