sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

7 v synttärit!!!

Eilen juhlittiin pojan synttäreitä ensimmäistä kertaa täällä mökillä. Ihan onnistuneet kemut saatiin aikaan ja poika oli sitä mieltä, että jatkossakin voidaan juhlia mökillä. Päivällä aina välillä tuli pieni tihkusadekuuro, johon minulla alkoi valmistelujen suhteen mennä hermot! Onneksi kuitenkin viimeinen sadekuuro ajoittui vieraiden tuloon ja juhlat saatiin juhlittua pilvisessä mutta poutaisessa säässä.

Meillä synttäriperinteisiin kuuluu herätys onnittelulaululla sekä erityisaamiainen. Croisantteja yleensä paistetaan aamiaiselle ja muutakin herkkua on tarjolla. Varsinaiset juhlatarjoilut kävin viikolla leipomassa kotona ja pakasteen kautta ne tulivat perjantaina mökille. Mitään erityisväkerryksiä en lähtenyt näihin mökkiolosuhteisiin tekemään. Suklainen juustokakku tuli tehtyä uudella reseptillä ja se "levisi" eli ei ollut hyytynyt tai sitten se olisi pitänyt tarjoilla hiukan jäisenä. Maku oli kuitenkin kohdillaan, joten lusikoitiin sitä lautasille vaikka ulkonäkö kärsikin.

Väki viihtyi hyvin. Terasseilla istuskeltiin ja jutusteltiin. Pienet pojat kylpivät paljussa ja hiukan isommat pojat vetivät toisiaan veneellä vetorenkaassa.






Tänä vuonna ei puhallettu kynttilöitä kakusta, vaan sytytettiin seiskan 
sekä tähden muotoiset sädetikut sädehtimään koristeeksi.


Tänään on oltu varsin rauhallisesti ja kerätty voimia juhlien jälkeen. Hellettä odotellaan saapuvaksi samoin hyviä ystäviämme...kumpienkin pitäisi saapua tänne huomenna :-)

Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti