torstai 28. heinäkuuta 2016

Laukon kartanossa

Tänään veneilimme Laukon kartanolle. Kartano viettää nyt 600-vuotisjuhlavuotta ja avaa ovensa ensimmäistä kertaa yleisölle. Paikalla pääsi tutustumaan Laukon historiaan ja nykyisyyteen. Voit käydä kurkkaamassa lisää täältä.









moni muistaa Laukon menestyneistä ravihevosista













taas opittiin historiaa eli mm. se että Lönnrot on viimeistellyt Kalevalan Laukossa




Linnakellari on ainoa jäänne vanhasta kivilinnasta




ihastuttava lasten leikkitalo




Poikkesimme kartanokahvilassa kahvilla sekä kartanon rouvan suuressa puodissa, josta matkaan tarttui tiertysti jo tavaramerkiksikin noussut kastelukannu.


Kiva oli käydä, tullaan varmasti toistekin!

Annika




keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

saunassa

Meillä mökillä sauna lämpiää lähes poikkeuksetta joka ilta ja joskus jo päivälläkin. Saunamme on rakennettu aivan vesirajaan. Ihana paikka, tosin nykyisin ei rakennuslupaa tuollaiselle sijainnille heltiäisi. Tästä syystä onkin vaan pidettävä sauna hyvässä kunnossa, jotta siitä on iloa meille pitkäksi aikaa.




Meidän saunassa ei ole erikseen pesuhuonetta, vaan samassa tilassa padassa lämpiää kuumavesi. Vateihin sitten sekoitellaan sopivat pesuvedet. Pumppu pumppaa kylmää järvivettä saunan hanaan, joten sentään sangoilla ei vesiä järvestä tarvitse kantaa. Mieheni haaveilee ulos asennettavasta järvesisuihkusta, mutta minusta pulahdus järveen ajaa saman asian.
Vesistön äärellä saunoessa on tärkeää käyttää biohajoavia pesuaineita. Oriflamen Nature Secrets sarjasta löytyy ihanan kesäisiä tuotteita pesuhetkiin. Tutustu tuotteisiin tästä






Saunomisen lomassa on kiva pulahtaa järven vilvoittaviin vesiin tai mikäli sää on kovinkin kolea niin paljun lämpimään veteen.

Annika


tiistai 26. heinäkuuta 2016

vieraita ja vesileikkejä

Nyt on kelit kohdillaan! Pari päivää on nautittu ihanasta säästä, vesileikeistä sekä hyvistä ystävistä. Pojalle tuli kyyneleet silmiin, kun ystäväperheen auto lähti pihastamme...ikävä iski kun oli ollut niin KIVAA!


Vesilelut ei paljon laiturilla lepäilleet kun lapset ja aikuiset melskasivat vedessä.


Pyyhkeitäkään ei liiemmin kaivattu, kun helteinen aurinko lämmitti ja kuivasi.


Vaikka sää on ollut todella lämmin, lämmitettiin palju ja kyllä sielläkin oli kiva lokoilla.



Nyt täällä on oudon hiljaista, kun tämä terhakka vieras ei ole kommentoimassa!


Miten olisikaan mahdollista päivä ilman sadetta, onneksi oli lyhyt ja lämmin kesäsade.


Porukalla valvottiin ja nähtiin auringonlasku sekä melkein nousukin...

Kiitos koko ihanalle viisikolle visiitistänne! Nähdään pian taas. :-)

Annika

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

7 v synttärit!!!

Eilen juhlittiin pojan synttäreitä ensimmäistä kertaa täällä mökillä. Ihan onnistuneet kemut saatiin aikaan ja poika oli sitä mieltä, että jatkossakin voidaan juhlia mökillä. Päivällä aina välillä tuli pieni tihkusadekuuro, johon minulla alkoi valmistelujen suhteen mennä hermot! Onneksi kuitenkin viimeinen sadekuuro ajoittui vieraiden tuloon ja juhlat saatiin juhlittua pilvisessä mutta poutaisessa säässä.

Meillä synttäriperinteisiin kuuluu herätys onnittelulaululla sekä erityisaamiainen. Croisantteja yleensä paistetaan aamiaiselle ja muutakin herkkua on tarjolla. Varsinaiset juhlatarjoilut kävin viikolla leipomassa kotona ja pakasteen kautta ne tulivat perjantaina mökille. Mitään erityisväkerryksiä en lähtenyt näihin mökkiolosuhteisiin tekemään. Suklainen juustokakku tuli tehtyä uudella reseptillä ja se "levisi" eli ei ollut hyytynyt tai sitten se olisi pitänyt tarjoilla hiukan jäisenä. Maku oli kuitenkin kohdillaan, joten lusikoitiin sitä lautasille vaikka ulkonäkö kärsikin.

Väki viihtyi hyvin. Terasseilla istuskeltiin ja jutusteltiin. Pienet pojat kylpivät paljussa ja hiukan isommat pojat vetivät toisiaan veneellä vetorenkaassa.






Tänä vuonna ei puhallettu kynttilöitä kakusta, vaan sytytettiin seiskan 
sekä tähden muotoiset sädetikut sädehtimään koristeeksi.


Tänään on oltu varsin rauhallisesti ja kerätty voimia juhlien jälkeen. Hellettä odotellaan saapuvaksi samoin hyviä ystäviämme...kumpienkin pitäisi saapua tänne huomenna :-)

Annika