sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

roadtrip

Koska säät eivät olleet mökkeilyä suosivat, päätimme eilen suunnata pienelle roadtripille Lahden suuntaan. Ensimmäiset kolme tuntia vietimme "ostajan onnenpäivillä" Kärkkäisellä. Siellä on kyllä ihan kaikkea!! 

Ostosten jälkeen olikin jo nälkä. Suunnattiin laivarantaan ja siellä laivaravintola Kaunis Veeraan. Oikein maistuvat ruoat siellä nautittiin. Täydellä vatsalla jaksoi kierrellä satamaa sekä venerantoja.




Sitten olikin vuorossa päivän urheilusuoritus eli suuntana Lahden suurmäki. Hiihtohissillä mäen päälle ja tavallisella hissillä hyppytornin huipulle. Mahtavat näkymät, mutta en kyllä todellakaan lähtisi suksilla mäkeä alas.







Koska veneet ovat mieheni sydäntä lähellä, me kierretään aina kaikki venerannat, satamat sekä kanavat. Vääksy on nähty jo monta kertaa, mutta aina se vaan kiinnostaa.


Tällä kertaa tie nousi pystyyn kirjaimellisesti.


Kalkkisten kanava oli meille ihan uusi tuttavuus. Kanava yhdistää Päijänteen ja Ruotsalaisen. 1315 m pitkä kanava on rakennettu 1875 – 78, uusittu 1961 – 64.









Kanavalle ajeltiin upeaa harjua pitkin. Pulkkilanharju on Asikkalan kunnassa sijaitseva kahdeksan kilometriä pitkä harju. 


Mennessä satoi ja palatessa paistoi - maisemat olivat koko ajan upeat.



Mukava retki! Kyllä kesäinen Suomi on täynnä nähtävää. Lupailevat poutaa ja lämpöisempää, josko viihdyttäisiin pienen tauon jälkeen mökkimaisemissa...

Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti