perjantai 21. heinäkuuta 2023

kaupunkiseikkailemassa

Tiistaina oli aika kurkistaa yhteen joululahjaan hiukan tarkemmin. Saimme nimittäin joululahjaksi Cityspottingin löytöretkilahjakortin, jolla pääsee kaupunkiseikkailemaan Tampereella. Kaupunkiseikkailuun kuuluu 63 tehtävärastia ympäri Tamperetta. Puhelimeen ladattu kartta avaa rasteja, kun saapuu oikeaan paikkaan. Rastilla on aina video, joka kertoo jotain mielenkiintoista kyseisestä paikasta. Lisäksi siinä saattaa olla jokin pieni tehtävä, joka tulee suorittaa. 

Tiistaina me seikkailtiin ihan Tampereen ydinkeskustassa ja saatiin suoritettua 16 rastia. Lahjakortin aktivoinnista alkaen, meillä on puoli vuotta aikaa suorittaa nämä kaikki 63 rastia. Osa rasteista on autoilumatkan päässä, mutta osa taas saavutettavissa pyörällä kotoakäsin.



Meistä kukaan ei ollut käynyt Herrainmäellä aiemmin. Alue yllätti koollaan ja väljyydellään, vaikka onkin uudisrakennusten tiiviisti piirittämä.



Viimeisin talo rakennettiin mäelle vasta 1960-luvulla ja edustaa selvästi omaa aikaansa tuolla 1800-luvun lopun pitsihuviloiden seassa. Oltiin aika varmoja, että tuossa talossa on uima-allassiipi.


Seuraava mäennyppylä olikin meille tutumpi. Näsinkallio ja Milavida.


Poika suorittu mielellään nämä liikunnallisemmat rastit.


Yksi rasti vei meidät Amurin työläiskorttelille. Siellä joimme maistuvat pullakahvit Amurin Helmessä ja sen päätteeksi päätettiin kiertää vielä museokorttelikin.





Pyynikin kirkkopuistossa tehtävänä oli löytää vihjeiden mukaiset haudat ja saada vielä hautakivien teksteistä selvää. 


Kartassa vihreällä näkyvät meidän jo suorittamamme rastit. Tämä oli todella mielenkiintoista ja kuten järjestäjä lupaakin, niin paljon on sellaisia paikkoja joiden ohi on kulkenut ymmärtämättä tarkemmin paikan merkitystä tai historiaa. Myös lähimatkailu avartaa!!

Annika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti