perjantai 6. toukokuuta 2016

Täältä tullaan kesä!

Neljän päivän helaloma sekä mitä upein sää...kesäkausi käynnistyy NYT täällä Ainorannassa! Ensimmäinen päivä menee aina aika kiireessä...pihaan saavutaan auto ja peräkärry täynnä tavaraa. Ovet auki, sähköt päälle, vesipumpun asennus ja vettä pataan lämpiämään, jotta siivous saadaan käyntiin. Tänä vuonna siivous sai todellisen tehostartin, kun mieheni unohti laittaa lämminvesivaraajan tulpan paikoilleen. Hetken mökin keittiössä tulvi...no tulipahan lattiat pestyä kunnolla.


Pikkuisen oli hiiret kuljeskelleet mökissä, mutta eivät olleet mitään tuhonneet jokunen papana oli vain merkkinä vierailusta. Petivaatteet saatiin ihanasti tuulettumaan, koska sää on oikein kesäinen.


Kevään merkkejä pihapiiristä...


Vesi on aika matalalla, rannan kivet näkyvissä.




Metsässä kukkii sinivuokot sinisinä ja myös valkoisina.


Koivuissa hiirenkorvat kasvavat ihan silmissä.

Ensimmäinen ahkerointi päivä päättyi mökkisaunan lempeisiin löylyihin, lämpimään paljutteluun sekä talviturkin heittoon + 14 asteiseen järviveteen - kyllä mökillä on mukavaa!

Aurinkoinen aamu käynnistyi mahtavan kalansaaliin ihmettelyllä...



Meillä jää aina syksyisin haravointi täällä mökillä tekemättä, joten sitä urakkaa riittää. Nyt kuitenkin lehdet olivat kuivia ja mies kaivoi lehtipuhaltimen esiin. Toki siinä sai haravoida kasan jos toisenkin kottikärryjen kyytiin. Kesäkalusteet löysivät paikkansa ja koko pihapiiri heräsi siten kesään. Lounaaksi grillattiin ja olihan se aivan huikeaa syödä mökin terassilla jo näin toukokuun alussa. Se oli maljan kohotuksen paikka - KIPPIS kesälle! 




Kesäkukkia ei vielä ruukuista löydy: Mutta varmistettiin jo, että Pappa hommaa tänäkin kesänä kukat tutulta puutarhalta. Koska en ole mikään viherpeukalo ja täällä mökillä muutenkin halutaan helppohoitoisuutta kukilta - valintamme on ollut jo vuosia Ahkeraliisat. Ne eivät helposti hermostu, jos ei olla paikalla kastelemassa.


Urakoinnin lomassa maistui voisilmäpulla kahvit. Nuo raakapakasteet on kyllä ihanan käteviä. Pikkuhetkessä mökki täyttyi vastaleivotun pullan tuoksusta ja kyllähän nuo lämpimäiset maistuivat!

Nyt on siis virallisesti avattu Ainorannan kesä 2016
- tervetuloa seuraamaan tämän kesän puuhiamme!

Annika




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti