sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Vilpoinen viikonvaihde

Tänä viikonloppuna ehdittiin mökille vasta lauantaina, joten yhden yön reissu oli tämä. Sää olikin niin viileä ja harmaa, että ei yhtään harmittanut vaikka vierailu jäi lyhyeksi.

Terassi tuli melkein valmiiksi. Kohta pääsen kuvaamaan sen valmiina ja sitten saan kuvia tännekin...toki aurinkoinen päivä täytyy kuvaukseen osua. Isovanhempani rakensivat aikanaan mökin ja sen lisäksi samalle tontille rantasaunan, vajan, venevajan, grillikatoksen, autotallin sekä aitan. Heille vinoiltiin, että eikö samalla vaivalla kannattaisi rakentaa katto koko tontin päälle. Nykyisellään rakennukset ovat hiukan vähentyneet, kun venevaja ja grillikatos on purettu. Mutta meidän perhe on innostunut terasseista! Nyt voisikin uudelle sukupolvelle esittää kysymyksen; kannattaisiko koko piha laittaa terassiksi?!? :-)


Ostin viikolla Hongkongista tämän mainion pikkukalastajan. En todellakaan ole mikään pihapatsas fani, mutta tuo vain jotenkin vetosi minuun. Nyt se kalastelee mökkimme kivilaiturilla. Toki pikkuisen pelkään, että ensimmäiset isot aallot huuhtelevat kalastajan tiehensä. Yritin "istuttaa" sen sammaleen sisään, niin ettei heti katoaisi...saa nähdä miten käy!


Venekin laskettiin vesille. Ja sen seurauksena pihapiiri avartui kummasti, kun vene trailereineen on poissa keskeltä pihaa. Nyt siis toivomme lämpöä ja aurinkoa, jotta terassit sekä vene saadaan käyttöön eikä tarvitse hanskat kädessä värjötellä!

Pojalla 2 päivää, minulla 6 päivää ja miehellä jonkin verran enemmän päiviä kesäloman alkuun!

Annika

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Terassia tekemässä...

Mökillehän sitä taas perjantaina suunnattiin. Mies urakoi terassia ja me pojan kanssa puuhaillaan kaikkea kesäistä. Peräkärryn kyytiin napattiin pojan huoneesta remontin alta poistuva laatikosto sekä vitriinikaappi. Laatikosto löysi paikkansa mökistä. Pieni mökki alkaa olla täynnä kalusteita, mutta säilytystilaa ei ole koskaan liikaa joten laatikosto saa jäädä.



Vitriinikaappi tulee löytämään paikkansa aittarakennuksen vierasmakuuhuoneesta. Otin muutaman kuvan tuolta aitalta meidän omasta makuusopesta. Kuvien laatu ei paras mahdollinen, koska tila on aika hämärä. Mutta tällaisissa tunnelmissa meidän perhe nukkuu kesäyöt.









Pojan terassi työmaa tuli valmiiksi jo viime viikonloppuna, joten tänä viikonloppuna hän sisusti sen. Erityisen hieno on vanhoista metalliputkista tehty sisustusnuotio!



Kävelylenkillä ihasteltiin taas uusia kukkia. Poika ilahtui suuresti voikukista, joita oli ihan älyttömästi! Itse ihastelin kukintaansa aloittelevia kieloja sekä kauniisti kukkivia tuomia. 






Tänään herkuteltiin myös ensimmäistä kertaa uusilla perunoilla. Ne tosin oli espanjalaisia, joten maku ja koostumus ei ihan vastanneet tottumuksiamme. Mutta grillattujen lohimedaljongien sekä kermaviilikastikkeen kera maistui!!


Enää kaksi viikkoa loman alkuun - JEE!!!

Annika







lauantai 14. toukokuuta 2016

Sadetta odotellessa...

Viikolla seurasimme kovasti säätiedotuksia, pohtien kannattaako lähteä viikonlopuksi mökille. Kun alkoi näyttää siltä, että lauantai ei mahdollisesti olekaan täysin sateinen tällä seudulla, varmistui päätöksemme - lähdetään mökille!

Tällä kertaa netin säätiedot sekä sadetutka pitivät hyvin paikkansa. Perjantai ilta oli oikein kaunis ja lauantai oli aamusta lähtien harmaa, mutta piti poutaa aina iltapäivään asti. Myös lauantai ilta oli poutainen ja tyyni, vaikkakin kovin harmaa.

Miksi meillä oli kova hinku tulla mökille? Mieheni aloitti tekemään terassia pihan puolelle ja toki tavoitteena on saada se mahdollisimman pian käyttöön. Perjantain ja lauantain aikana syntyikin jo terassin runko ja seuraavalla kerralla päästään pintalaudoituksen pariin. Laitan tuosta kokonaisuudesta oman postauksen, sitten kun projekti tulee valmiiksi.

Tässä kuitenkin tunnelmia tältä harmaalta, sateiselta sekä viileältä viikonlopulta...

Viime viikonloppuna kukkivat vielä sinivuokot, nyt olivat ojan varret keltaisenaan rentukoista.


Mieheni ei ollut ainoa, jolla oli tänä viikonloppuna terassin teko meneillään. Mitä isä edellä, sitä poika perässä. 


Kolea ja kostea sää vaati tulet mökin takkaan, mutta mikäs siinä oli lämmitellessä.


Lämmiteltiin sitä toki myös saunan ja paljun lämmössä.

Annika

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivä

Aamu valkeni kesäisen kauniina täällä Ainorannassa. Perheen miehet lähtivät mökkiin aamiaisvalmisteluihin ja minä sain rauhassa nauttia hetken hiljaisesta kesäaamusta.


Lippu nostettiin salkoon. Poika vain harmitteli, kun ei tyynessä säässä liehunut yhtään.


Lahjaksi sain kukan taimen, joka jätettiin kotiin vielä kasvamaan. Sekä tänään paketista kuoriutui upea taulu, joka saakin paikan täältä mökiltä nukkuma-aittamme seinältä.


Aamupalaan kuului tietysti croisantit, jotka kuuluvat meillä aina merkkipäivänä aamupalaan. Lisäksi oli paistettu korvapuusteja ja kinuskikakkuakin oli tarjolla.





Kaunis aamu houkutteli pojan, vielä illasta lämpimänä säilyneeseen, paljuveteen polskimaan.


Aurinkoista Äitienpäivää!

Annika

perjantai 6. toukokuuta 2016

Täältä tullaan kesä!

Neljän päivän helaloma sekä mitä upein sää...kesäkausi käynnistyy NYT täällä Ainorannassa! Ensimmäinen päivä menee aina aika kiireessä...pihaan saavutaan auto ja peräkärry täynnä tavaraa. Ovet auki, sähköt päälle, vesipumpun asennus ja vettä pataan lämpiämään, jotta siivous saadaan käyntiin. Tänä vuonna siivous sai todellisen tehostartin, kun mieheni unohti laittaa lämminvesivaraajan tulpan paikoilleen. Hetken mökin keittiössä tulvi...no tulipahan lattiat pestyä kunnolla.


Pikkuisen oli hiiret kuljeskelleet mökissä, mutta eivät olleet mitään tuhonneet jokunen papana oli vain merkkinä vierailusta. Petivaatteet saatiin ihanasti tuulettumaan, koska sää on oikein kesäinen.


Kevään merkkejä pihapiiristä...


Vesi on aika matalalla, rannan kivet näkyvissä.




Metsässä kukkii sinivuokot sinisinä ja myös valkoisina.


Koivuissa hiirenkorvat kasvavat ihan silmissä.

Ensimmäinen ahkerointi päivä päättyi mökkisaunan lempeisiin löylyihin, lämpimään paljutteluun sekä talviturkin heittoon + 14 asteiseen järviveteen - kyllä mökillä on mukavaa!

Aurinkoinen aamu käynnistyi mahtavan kalansaaliin ihmettelyllä...



Meillä jää aina syksyisin haravointi täällä mökillä tekemättä, joten sitä urakkaa riittää. Nyt kuitenkin lehdet olivat kuivia ja mies kaivoi lehtipuhaltimen esiin. Toki siinä sai haravoida kasan jos toisenkin kottikärryjen kyytiin. Kesäkalusteet löysivät paikkansa ja koko pihapiiri heräsi siten kesään. Lounaaksi grillattiin ja olihan se aivan huikeaa syödä mökin terassilla jo näin toukokuun alussa. Se oli maljan kohotuksen paikka - KIPPIS kesälle! 




Kesäkukkia ei vielä ruukuista löydy: Mutta varmistettiin jo, että Pappa hommaa tänäkin kesänä kukat tutulta puutarhalta. Koska en ole mikään viherpeukalo ja täällä mökillä muutenkin halutaan helppohoitoisuutta kukilta - valintamme on ollut jo vuosia Ahkeraliisat. Ne eivät helposti hermostu, jos ei olla paikalla kastelemassa.


Urakoinnin lomassa maistui voisilmäpulla kahvit. Nuo raakapakasteet on kyllä ihanan käteviä. Pikkuhetkessä mökki täyttyi vastaleivotun pullan tuoksusta ja kyllähän nuo lämpimäiset maistuivat!

Nyt on siis virallisesti avattu Ainorannan kesä 2016
- tervetuloa seuraamaan tämän kesän puuhiamme!

Annika