keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Tall Ship Races 2024 Turku

Lauantaina lähdimme pienelle kesälomareissulle. Ensimmäinen kohteemme oli Salo, jossa kävimme tervehtimässä mummua sairaalassa ja juhlistamassa papan syntymäpäivää kahvitellen. Tämän jälkeen suunnattiin Turkuun. Aurajoen rantaan oli kiinnittynyt toinen toistaan upeampia purjelaivoja.








Majoituimme Centro hotelliin, joka oli oikein kiva pieni hotelli Turun keskustassa.





Sunnuntaina suunnattiin vielä Aurajoen varteen katsomaan,
 kun purjealukset jatkoivat matkaansa kohti Maarianhaminaa.










Aurajoen varresta matkamme jatkui Ruissalon telakalle, jossa syötiin pizzat.



Koska mieheni oli saanut nauttia veneistä,
 oli paluumatkan pysähdys Alastaron moottoriradalle pojan mieleen.
Kuulemma seuraavien vuosien synttäritoiveet ovat nyt tiedossa 
eli radalle ensin kyytiin ja täysi-ikäisenä itse ajamaan.




Tämä oli oikein kiva pieni lomareissu!

Annika

perjantai 19. heinäkuuta 2024

Ihanat ystävät!

Tällä viikolla olen lomaillut itseksesi, kun perheen miehet paiskivat töitä. Tähän malliin saan kai pikkuhiljaa alkaa totuttelemaan, kun itselläni on pitkä kesäloma ja jatkossa poika tulee olemaan kesätöissä.

Maanantaina oli sovittuna Tervakoskella asuvan ystäväni kanssa treffit Iittalaan. Tutustuimme Naivistit -näyttelyyn sekä löysimme yllättävän paljon shoppailtavaa Iittalasta mm. vaatteita ja nyt löytyi ne puuttuvat korviksetkin (pellavan sävyihin sopivat).





 





Iittalasta siirryimme Tiirinkosken tehtaalle syömään ja no pakko tunnustaa ihan vähän shoppailemaan siellä sekä lähellä olevassa Nanson tehtaanmyymälässä.



Tiistaina tapasin toisen ystäväni Tampereen taidemuseon edessä ja suuntasimme sisälle Hyper näyttelyä katsomaan. Ennakkoon vähän pelkäsin, olisiko näyttely minulle liian ällö, mutta se olikin paremminkin kiehtova. Ällistyttävän todentuntuisia hahmoja. Näyttelyn jälkeen kävimme lounaalla Amurin Helmessä.







Keskiviikkona kolmas ystäväni saapui vieraakseni tänne mökille. Säät eivät nyt meitä susosineet, mutta onneksi mökissä sisällä oli tunnelmallista ukkosmyrskyn aikaan. Myrskyn laannuttua lämmitettiin sauna ja nauttittiin jo hämärtyvästä kesäillasta. Kesäilta vaihtui yöksi kun paransimme maailmaan mökissä pienen yöpalan äärellä. Noin neljän tunnin yö-unien jälkeen nautittiin aamupalaa ja ystäväni lähti tekemään töitä ja minä siirryin kotiin pyörittämään pyykkikonetta.




Pyykkikoneen pyöriessä suuntasin seuraavan ystäväni kanssa Kangasalan kesäteatteriin katsomaan Vaimoni Maurice komediaa. Tuo kiinnosti meitä Salatut elämät seuraajia juuri näyttelijöiden takia (esityksen kaikki näyttelijät sekä ohjaaja ovat Salkkareista tuttuja). Pikkuisen minun makuun verkkaisesti tarina lähti liikkeelle (toki vähäiset yö-unet saattoi vaikuttaa myös), mutta väliajan jälkeen esitys parani ja lopputulos oli varsin sopivaa kesäteatteria.


Tähän viikkoon on jo mahtunut mukavaa ohjelmaa sekä neljä ihanaa ystävää. Tänään nautin hyvän kirjan seurasta ja huomenna suunnataan pienelle lomareissulle perheen kanssa.

Hyvää viikonloppua!

Annika


tiistai 16. heinäkuuta 2024

kesäpuuhia osa 2

Kun asumme kesän täällä mökillä, kuuluu siihen mukavia pikkujuttuja, joita ei perusarkeen talvella kotona kuulu. Mustikoiden kypsyttyä on ihanaa tuosta pihapiiristä poimia marjat kesän ensimmäiseen mustikkapiirakkaan. Vuosittain tulee myös poimittua muutama litra kotipakastimeen. Emme kuitenkaan ole mitään ämpäri/poimuri marjastajia, vaan rauhakseen pienissä erissä poimitaan.




Iltapala saunan jälkeen nuotiolla on myös kesäiltojen luksusta. Tällä kertaa nuotiolla paistuivat chorizomakkarat sekä vaahtokarkit. Nesteytyksestä huolen piti tämän kesän suosikki kotibaarissamme eli mojito.







Jonain kesäaamuna sitä yllättää itsensä paistamassa munakasta...


... päivällä riippumatosta lukemasta kirjaa...


... tai pyörälenkin lomassa nauttimassa torikahveja.



Tälläkin viikolla minulla on monenlaista kivaa kesäpuuhaa ohjelmassa, sillä tuo meidän miesväki palasi yhdessä töihin maanantaina. Pojalla on kahden viikon kesätyö ja mies on on myös töissä sen ajan toimien samalla pojan kuskina. Laitan näitä omia lomapuuhiani tältä viikolta tänne kootusti myöhemmin. 

Annika