maanantai 26. heinäkuuta 2021

Veneretki

Tänään oli täydellinen sää moottoriveneilyyn. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja järvi oli tyyni. Aiemmin tässä kohtaa kesää olemme usein suunnanneet veneilemään purjeveneellä, jolloin on toivottu hiukan viileämpää (jotta veneessä pystyy nukkumaan) ja sopivan tuulista säätä. Tämä kesä toi muutoksen meidän veneilyihin, sillä purjeveneestä luovuttiin. Aika ei vaan millään riitä kaikkeen.😔 Mutta veneilemään päästään kuitenkin meidän pienellä moottoriveneellä suoraan täältä mökkilaiturilta.

Tänään veneretkemme ulottui Hattulaan asti. 


Sääksmäen silta alitettiin.



Mierolan sillan kupeessa olevassa cafeessa syötiin maistuva lounas ennen paluumatkaa.




Lepaan kohdalla oli hienoa kapeikkoa, jossa riitti katseltavaa.


Kokopäiväretki Vanajavedellä kesti noin kahdeksan tuntia. Huomenna veneillään vesiurheilun merkeissä ihan tässä omalla järvenselällä ja ei ehkä ihan kahdeksaa tuntia😅

Annika



Synttärit

Perjantaina heräteltiin onnittelulaulun sanoin sekä sävelin ei enää niin pientä poikaamme. Hän on nyt 12-vuotias eli alakoulun viimeinen vuosi käynnistyy parin viikon kuluttua. Mihin nämä vuodet oikein hujahtaa?


Päivänsankari nautti brunssia oman perheen kesken.




Tarjoilut ovat meillä näissä juhlissa vuodesta toiseen aika samat. Päivänsankari toivoo kehräpullia sekä ns. mummun  suklaakakkua eli ihan tavallista kuivakakkua. Täytekakut eivät ole meidän perheen  juttu, niin tällä mangojuustokakulla on jo juhlittu monta kertaa onnistuneesti.


Iltapäiväkahville tuli osa isovanhemmista juhlimaan synttärisankaria.



Onnea on ihana poika ja perhe💛

Annika


torstai 22. heinäkuuta 2021

Mokkapirtti

Kummelin tekijöiden sarja Kontio & Parmas on meidän koko perheen suosikki ja Ruudusta on juuri saatu päätökseen viimeisin eli kolmas tuotantokausi. Kivoja tällaiset ohjelmat, joita voidaan katsella yhdessä. Liian usein jokainen perheenjäsen tuijottaa omaa ruutuaan.

Patikointireissumme Valkeakoskelle sisälsi käynnin tv-sarjasta tunnetuksi tulleessa kahvila Mokkapirtissä. Valitettavasti emme törmänneet Hurttaan tai Sumeliukseen, mutta herkulliset leivonnaiset nautittiin kahvin kera tv:stä tutussa miljöössä.






Mieheni sanoin: on se vaan oikea kesäkaupunki tuo Valkeakoski!

Annika


patikoitiin Valkeakoskella

Tänään jatkettiin lähimatkailua ja suunnattiin Sääksmäelle Rapolan linnavuorelle. Rapola on kooltaan Suomen suurin tunnettu linnavuori. Rapolassa on havaittavissa runsaasti muinaisjäännöksiä, kuten yli kilometrin pituinen kivivalli, tulisijoja, painanteita ja lounaisrinteen röykkiöhautoja sekä kuppikiviä. 




Nyt nähtiin oikea sudenkuoppakin, 
joka on tullut tutuksi enemmän sanontana välttää sudenkuopat.




Rapolan kartano on presidentti Svinhufvudin syntymäkoti



Historiallisen patikoinnin jälkeen siirryttiin kauniille luontopolulle. Tämä Vallonjärvenreitti löytyy ihan Valkeakosken keskustan kupeesta. Reitti oli todella hyvä kuntoinen. Harmittavasti vain 2,2 kilometriä pitkä, sillä näin mukavaa ja vaihtelevaa reittiä olisi kulkenut pidempäänkin.







Näin seikkailtiin tänään, 
huomenna juhlitaan meidän pienen seikkailijan kahdettatoista syntymäpäivää💕

Annika


tiistai 20. heinäkuuta 2021

Vaja

Joka kesä mökillä on tehtävä jotain korjaus-, parannus- tai huoltotöitä. Tänä vuonna kohteeksi valikoitui vaja. Tuo rakennus sisältää ns. vajan jossa säilytetään vähän kaikkea pakasteista lapioihin, vesileluista työkaluihin. Toinen puoli koostuu liiteristä, jossa säilytetään polttopuita. 

Vajaan rakennettiin pätkä uutta ulkoseinää, rakenteita vahvistettiin ja suoristettiin sekä kattopinnoite uusittiin. Vajaan on vuosikymmenten saatossa kertynyt KAIKKEA. Jälleen hiukan perattiin tuota "aarreaittaa" ja kuormallinen tavaraa päätyi kaatopaikalle. Sisällä muokattiin hyllyjä ja lisättiin koukkuja, jotta tavarat olisivat hiukan järkevämmin ja tilassa mahtuisi liikkumaankin. 

Mikään pihan kaunotar tämä rakennus ei edelleenkään ole, mutta nyt kuitenkin hiukan toimivampi.



Mieheni ei juuri osaa vain olla, vaan nauttii kun on puuhaa. Poikakin alkaa olla siinä iässä, että hänestäkin on oikeasti apua näissä hommissa. Tässä nämä ahkerat uurastajat hellepäivän päätteeksi tyytyväisinä, kun uusi kattohuopa on saatu asennetuksi.






Annika





maanantai 19. heinäkuuta 2021

Museoraitilla

Lauantaina käytiin Lempäälässä Kuokkalankosken markkinoilla ja samalla tutustuttiin Kuokkalan museoraittiin. 

Kuokkalan museoraitti sijaitsee Kuokkalankosken lähimaastossa noin kolmen kilometrin päässä Lempäälän keskustasta. Museoaluetta ylläpitävät yhteistyössä Lempäälän kunta ja Lempäälä-Seura ry. Ensimmäiset museot avattiin vuonna 1981, nykyään museoita on 7. Museoraitin erikoisuus on se, että kauppamuseo sijaitsee entisessä kyläkaupassa ja pajamuseo on aidossa pajassa.

Kauppamuseota isännöi peräti 60 vuoden ajan kauppias Aleksanteri Eskola, joka lopetti liiketoiminnan vasta 90-vuotiaana vuonna 1974. Talo on ulkoasultaan vuoden 1925 tyyliä ja kauppatavarat vuosilta 1930–50. Puodin hyllyiltä löytyy kaikkea, mitä kyläkaupassa siihen aikaan myytiin siirtomaatavaroista taloustarvikkeisiin, sokeritopista täikampaan. Valikoimaan kuuluu myös mm. paperikankaasta valmistettuja asusteita, laukkuja ja kasseja sekä muita sota-ajan korviketuotteita.






Kampaamo- ja parturimuseo, joka on ainoa laatuaan Suomessa, on sijoitettu sepän entiseen asuntoon. Parturimuseon erikoisuutena on kaksiletkuinen fön-laite, jolla pystyi palvelemaan kahta asiakasta yhtä aikaa. Kampaamopuolella kannattaa huomata mm. sähköpermanenttikoneet vuosilta 1930 ja 1935.


Suutarimuseossa voi tutustua suutarin työskentelytilaan sekä hänen koneisiinsa ja työvälineisiinsä. Suutarit tekivät yleensä työtään kotona, joten suutarimuseossa on myös keittiö katettuine ruokapöytineen.





Pajamuseo on perustettu ajokalutehtailija K. A. Koskisen vuonna 1910 rakennuttamaan pajarakennukseen. Siellä on esillä neljän seppäsukupolven käyttämiä ja valmistamia työkaluja: ahjoja, alasimia, sähkö- ja käsikäyttöisiä penkkiporakoneita ym. Pajan lisäksi rakennukseen kuuluu tila, jossa ajoneuvot koottiin sekä tehtiin niiden puuosat.



museoraitin nettisivuille tästä 

Mukavaa lähimatkailua mökiltä!

Annika