lauantai 1. elokuuta 2020

herkkuja ja hyvää seuraa

Eilen saatiin hyvä ystäväperhe, poikamme kummit, vieraiksemme tänne mökille. Aluksi juhlistettiin pojan synttäriä vielä tällä kokoonpanolla. Sitten ilta jatkui vesiurheilun, paljuttelun sekä saunan merkeissä. Ja kun herkkujen makuun päästiin heti kahvipöydässä, niin sillä tiellä jatkettiin aina yön myöhäisille tunneille.



Mustikkaisessa Britapiirakassa yhdistyi mustikkapiirakka ja Britakakku. Tämä oli uusi kokeilu minulla, mutta pääsi ehdottomasti jatkoon. Voisi toimia hyvin syksymmällä puolukoillakin, kun marengin makeus taittaisi puolukan hapokkuutta.


Kahvipöydän suolapalaksi pyöräytin vesimelonipizzan. Tämä hieman haastavasti syötävä herkku oli myös uusi kokeilu ja herkulliseksi osoittautui.


Erityisesti mökkiolosuhteissa (mutta myös muualla) nämä raakapakasteet ovat pelastus. Uunin kätköistä pöytään saadaan tuoretta ja bonuksena mökin täyttää ihana vastaleivotun tuoksu.


Iltapalana tarjoilin vanhoja tuttuja. Ravustuskauden kunniaksi meillä oli katkarapuleipiä.


Yön tunteina Kinuskifonduehen dippailtiin mansikoita, ananasta, banaania sekä vaahtokarkkeja. Väliin muutama suolapähkinä sekä tietysti lasi tai pari kuohuvaa...



Kiva ilta! Tämä oli taas niitä hetkiä, joilla ladataan akkuja arkea ja syksyä varten. Ensi viikko vielä lomaa - JEE!

Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti