torstai 6. elokuuta 2020

Birgitan polulla

Eilinen päivä patikoitiin Lempäälässä Birgitan polulla. Lähdimme liikkeelle Savontieltä (siihen sai jätettyä auton hyvin parkkiin) ja tallustelimme 19 kilometriä päätyen Hääkivelle, jonne olimme jättäneet lähdettäessä toisen auton odottamaan meitä. 



Luonnon ihmeellisyyttä saatiin matkalla ihastella. Mustikoita oli nämäkin metsät pullollaan. Pieniä metsäjärviä ja -lampia nähtiin useita. Kohtaaminen käärmeen kanssa olisi saanut jäädä väliin, mutta hienosti ohitimme toisemme ilman että kumpikaan osapuoli sai osumaa. Metsässä luulimme tavanneemme vaarattoman rantakäärmeen, mutta kotona googlaamalla vahvistui epäily mustasta kyystä.



Kivan lisän patikointiin toi myös geokätköt, joita polun varteen oli kätketty runsaasti. Meidän saldoksi tuli 16 löydettyä kätköä tällä reissulla (pari lähellä olevaa kätköä oli löydetty jo aiemmin).


Matka taittui hyvin merkittyä reittiä pitkin hiukan vaihtelevissa maastoissa. Hyvää polkua pitkin...
...pitkospuita pitkin...
...haasteellisemmasta kivikosta selviytyen...
...hauskan näköistä juurakkoa pitkin...
... sekä useita pikku siltoja ylittäen.
Reput olivat täynnä hyvää evästä, sillä eihän muuten retki ole oikea retki! Kyllä illalla jaloissa tuntui, että patikoitu on. Mökkisaunan lempeät löylyt pehmittivät väsyneitä lihaksia ja päälle vielä hyvät unet. Miehen kanssa innostuttiin niin, että syksyn aikana haaveissa kulkea tuolta Savontieltä Kaarinan polkua Kangasalle...

Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti