perjantai 5. kesäkuuta 2020

Kukkakuorman kanssa mökille

Keskiviikkona ajeltiin mökille autot sekä peräkärry ihan täyteen kuormattuina. Mihin tämä kaikki tavara katoaa mökillä mietin, kun yritettiin kotipihassa saada kaikki mahtumaan. Mitä kaikkea meillä sitten oli kyydissä? Poika toivoi jo keväällä isältään kasvihuonetta. Päädyttiin hiukan oikaisemaan eli tuunattiin itse Hongkongin (vai joko pitäisi sanoa Rustan) kasvilavasta ihan kelpo "kasvihuone". Tehtiin se valmiiksi kotona, joten vei melkoisesti tilaa, kun koottuna tuotiin. Ja sisällöt toki myös eli neljä säkkiä multaa sekä kasvit. Kesäkukista postasinkin jo tuonne Talvipesän puolelle ja nyt niistä mökille kuuluvat tuotiin perille. Poika sai ennakkoon jo synttärilahjaksi uuden pyörän ja vanha oli tietysti tuotava mökille (miten mökki onkin kaiken "vanhan" jatkokäyttöpaikka?). Sitten oli kyydissä uudet lyhdyt terassille sekä neljä maaliämpäriä. Miehellä tietysti työkaluja ja jotain tarpeellista puutavaraa. Ei pidä unohtaa ruokia ja vaatteita yms. aina mukana kulkevaa...😅

Mutta perille päästiin ja kiva olla taas mökillä!


Tässä tämä kasvilava. Pojan siemenestä kasvattamat chilit täytyy harventaa, nyt kun pääsivät hengissä perille. Salaatit ovat ihan Prisman vihannesosastolta. Kuvassa hiukan luupallaan juuri istutuksen jäljiltä, mutta nyt jo ihan virkeitä. Olen aina oikaissut salaattien kanssa näin. Hyvin tuottavat satoa pitkin kesää nämä valmiit ruukkusalaatit.






Ahkeraliisat ovat mökin luottokukat, pärjäävät näissä olosuhteissa todella hyvin. Yleensä pappa on hoitanut näitä meille tänne ison kuorman, mutta tämä poikkeuksellinen kevät muutti tämänkin käytännön.



Olen suosinut mökillä Class Ohlsonin aurikokennolyhtyjä. Syksyllä totesin entisten jo monta vuotta palvelleiden tulleen tiensä päähän ja nyt kävin ostamassa nämä kolme uutta. Lataavat itsensä auringossa ja kytkeytyvät hämäräkytkimellä päälle. Kätevää ja mukavaa, kun tietää että nämä lyhdyt valaisevat turvallisesti mökkipihaa, myös silloin kun emme itse ole paikalla.



Tänään täällä vähän satelee, mutta sehän tekee juuri kaikille kasveille hyvää. Lähden kohta ystävien kanssa syömään Vaihmalan hoviin. Juhlistamme ystäväni 50-vuotis synttäriä. Ihanaa, kun pääsee jo hiukan poistumaan kotipatojen ääreltä.

Mukavaa viikonloppua!

Annika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti