sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Vappu mökillä!

Nämä poikkeusolot mahdollistivat meidän perheen mökille lähdön jo vappu-aattona päivällä. Mies on lomautettuna ja me pojan kanssa saatiin etäpäivät päätökseen klo 12. Torstaina sää suosi siivousta eli oli poutaa, jopa aurinkoista.


Petivaatteet pihalle tuulettumaan ja imuri, moppi sekä rätti heilumaan. Mies kytki vedet toimimaan, tyhjensi kaivon, lämmitti vettä padassa, pesi saunan ja ehti aloittaa haravoinnin eli lehtien puhaltamisen. Tavaraa tuotiin iso kuormallinen ja oma aikansa meni niiden paikoilleen laitossa. Viileä sää vaikutti tilojen lämpiämiseen eli mökki lämpeni hitaasti sekä sähköpattereiden että takan voimin. Saunakaan ei ollut lämmin ihan kädenkäänteessä. Vaan saatiinpa kuitenkin iltaan mennessä paikat puhtaiksi, järjestykseen sekä lämpimiksi.





Vappupäivänä urakointi jatkui ulkona. Mies ja poika siivosivat pihan lehdistä lehtipuhaltimen kanssa. Minä kannoin kesäkalusteita kaikille terasseille. Vaikka sää ei vielä sallinut terassilla oleilua tuli kuitenkin heti mukavasti asutumman näköistä. Vai mitä sanotte näistä ennen ja jälkeen kuvista?








Viihtyisyyttä lisää tietysti luonnon vehreys sekä kesäkukat, mutta niiden aika ei ollut vielä. Paljua ei vielä lämmitetty, mutta rohkeina koko perhe heitti talviturkit +7 asteiseen järviveteen! 


Ehdittiin myös nauttia tästä vappulomasta herkutellen, lueskellen sekä lenkkeillen. Mökkisaunan lämpöiset löylyt tuntuivat ihanilta ja mökin pieni viileys toi lämpöisen täkin alla hyvät unet.





MÖKKIKAUSI AVATTU = TÄSTÄ KESÄ VOI ALKAA!!

Annika



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti