sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannus tunnelmia...

Juhannusta juhlistettiin varsin onnistuneesti tänä(kin) vuonna mökillämme. Nyt säätkin suosivat ja takeista sekä villasukista pystyi luopumaan. Ihan sellaista hellettä ei saatu, kuin sääennusteet lupailivat, mutta ei myöskään yhtäkään ukkoskuuroa.

Perinteisellä kaavalla tämä "perinnenainen" meni tarjoilujen suhteen, mutta mitä sitä hyvää muuttamaan. Juhannusaaton lounaaksi meillä nautittiin kesäisen noutopöydän herkkuja; kalaa, uusia perunoita, lihapullia sekä salaattia. Kalaa oli monenlaista eli neljää erilaista silliä, lämminsavulohta sekä savusiikaa. Kahvilla tarjottiin mansikkainen Britakakku, joka on noussut tämän ystäväjoukkomme suosikiksi. Ja onhan Britakakku aina niin hyvää :-) Iltapalaksi nautittiin pannukakkurullaa eli suolainen pannukakku täytetään maustetulla jauhelihalla, johon lisätään vielä kurkkusalaattia. Levy täytteineen rullaksi ja hiukan juustoraastetta pintaan. Yöpalalle katettiin suolakeksejä sekä erilaisia juustoja.






Ehdittiin täällä toki muutakin puuhailla kuin syödä. Saunottiin, uitiin (useampi talviturkki jäi meidän järveen) sekä nautittiin paljun lämpöisestä vedestä. Pelattiin pihapelejä mm. mölkkyä sekä yatzya. Ja toki paranneltiin maailmaa jutustellen mukavia mukavassa porukassa.






Perinteiseen tapaan myös erissä väki lähti pois täältä mökiltämme. Juhannusyönä ensimmäiset kaksi ajelivat kotiin. Juhannuspäivän iltana lähtivät seuraavat kaksi ja meidän mummu sekä pappa poistuivat tänä iltana. Nyt ollaan jälleen ihan omalla porukalla. Käytiin kävelylenkillä, joka teki hyvää tämän kaiken syömisen jälkeen. Lenkin päätteeksi pulahdettiin ihan koko porukka (myös koira) uimaan. Kiva Juhannusviikonloppu - kiitos ystävät ja tervetuloa jälleen ensivuonna!

Annika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti