torstai 30. kesäkuuta 2016

Kesäteatterissa

Päivällä jännättiin sateiden kulkua ja seurattiin sadetutkasta tilanteen kehitystä. Illasta tuli ennusteen mukaisesti poutainen ja oikein kaunis. Miksikö jännättiin? Koska suunnitelmissa oli mennä Rämsöön kesäteatteriin katsomaan Pocahontasia. Muutamina kesinä on tullut käytyä katsomassa kesäteatteria Rämsöössä ja aina esitykset ovat olleet hyviä - niin myös tänään! Teatterin miljöökin pelkästään on näkemisen arvoinen. Näyttämön taustana oleva Suonojärvi tuo kesän konkreettisesti esitykseen mukaan. Ja melkeimpä aina järveä hyödynnetään näytelmässä, nytkin intiaanit meloivat kanooteillaan järvellä. Tänään oli kesän toinen esitys eli vielä ehtii paikanpäälle - käy kurkkaamassa lisää täältä


Katsomoon kuljetaan ihanaa pikku polkua pitkin.


Näyttämö Suonojärven rannalla.





Pocahontas ja John Smith



Päällikkö Powhatan


Teatteriterveisin:
Annika

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Muokkaillaan paremmaksi...ehkä?

Muokkasin hiukan tätä blogin ulkoasua. Tarkoituksena selkeyttää näkymää, mutta ei ihan mennyt niin kuin strömsöössä. Tekstistä tuli minusta uudella fontilla selkeämmin luettavaa. Kuvat muutin isommiksi, sillä seurauksella että osasta tuli epätarkkoja. Tuo kuvan koon muutos vaati koodausta, jota en hallitse. Tein ihan ohjeen mukaan eli syötin vain koodirivin neuvottuun kohtaan. Ohjeistuksessa varoiteltiin, että kuvat saattavat kärsiä muutoksesta. Toivotaan, että jatkossa paremmin...opetellaan yhä ja aina!


Muokkailin yksitellen näitä viimeisimpiä postauksia ja sain kuvat aika hyvin tarkoiksi. Vaatii tosin joka kuvan käsittelyn erikseen. Eli jos aikoo kaikki laittaa - vaatii sadepäivän ;-) Katsotaan, jos keksin jotain muutoksia vielä sekoittamaan tätä pakkaa...

Annika


Yökylässä leikkimökissä

Poikani on jo alkukesästä lähtien kysellyt, koska voisi olla yksin leikkimökissä yötä. Lupasin, että se onnistuu kun yöt alkaa olla lämpimiä. Viime yön poika sitten nukkui makoisasti leikkimökissä! Leikkimökin on aikanaan rakentanut minulle isäni. Sinne rakennettiin kiinteä kerrossänky, jossa minäkin nukuin lapsena kavereiden kanssa joitakin öitä. Huomattavasti poikaani arempana, en uskaltanut nukkua siellä yksin. Kaikki möröt ym. pelotukset kun vaanivat nurkissa. Poikani kuitenkin aamulla ilmoitti, että haluaa vallan nukkua leikkimökissä ja olisi kiva kuunnella siellä joskus myös sateen ropinaa kattoon. Tästäpä lähtikin minulla ajatus liikkeelle...ollaan suuniteltu muuttavamme mökkiin nukkumaan, kun poika alkaa pärjätä itsekseen nukkuma-aitassamme. Ehkäpä se muutos tapahtuukin jo lähipäivinä! Tarkoittaa tietysti, että on pikkuisen järjesteltävä ja uutta sisustustakin loihdittava...ihanhan tässä innostuu!


Sänky pedattiin ja unikaveri pääsi heti köllöttelemään peiton alle.



Leikkimökissä "kokkaillaan" kovasti, 
jonka takia suurimmat hiekat ja sahanpurut piti lapioida ulos 
ennen kuin lupa yöpymiseen myöntyi.


Ovi lukkoon ja verhot kiinni - Hyvää yötä!


Annika


tiistai 28. kesäkuuta 2016

Ei toivottuja vieraita...

Tänään aamulla katselimme pojan kanssa, kuinka lokit olivat valloittaneet naapuri mökin laiturin kokonaan. Useana vuonna samasta ongelmasta ollaan mekin kärsitty. Voi sitä jynssäämistä, kun nuo kutsumattomat vieraat jättävät aina runsaat merkit käynnistään! Mieheni veli kertoi ostaneensa Biltemasta lokkikarkoittimen. Laitteen joka huutelee kotkan taisteluhuutoa ja toimii aurinkokennolla. Me hankittiin sellainen sitten tietysti myös. Viime kesänä, kun otimme sen käyttöön kesken kauden ei tulos ollut kovin kummoinen. Tänä kesänä kun laite päästiin kytkemään toimintaan jo toukokuun alussa, olemme välttyneet lokin pesältä, joka yleensä aina on ollut lähi rantakivellä. Ja muutenkin lokit pysyvät aikalailla poissa meidän rannasta ja laiturilta. Toki kalamarkkinat saavat ne liikkeelle meidänkin rannan tuntumaan ja varsin äänekkäinä. Kutsumme kalamarkkinoiksi aikaa jolloin ranta kuhisee salakoita ym. pikkukaloja.


Kutsumattomat vierailijat naapurin laiturilla...parhaimmillaan niitä oli yli kymmenen!


Tässä lokkikarkoitin


Tällainen vieras meidän laiturilla :-)


Ja nämä ohikulkumatkalla olevatkin ovat kovin toivottuja kulkijoita.

Kaikki tämän postauksen kuvat on ottanut poikani uudella kamerallaan! Hän jo kovasti miettii omaa blogia, kun vaan nyt pian oppisi kirjoittamaan!

Aurinkoista päivää!

Annika


sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannus tunnelmia...

Juhannusta juhlistettiin varsin onnistuneesti tänä(kin) vuonna mökillämme. Nyt säätkin suosivat ja takeista sekä villasukista pystyi luopumaan. Ihan sellaista hellettä ei saatu, kuin sääennusteet lupailivat, mutta ei myöskään yhtäkään ukkoskuuroa.

Perinteisellä kaavalla tämä "perinnenainen" meni tarjoilujen suhteen, mutta mitä sitä hyvää muuttamaan. Juhannusaaton lounaaksi meillä nautittiin kesäisen noutopöydän herkkuja; kalaa, uusia perunoita, lihapullia sekä salaattia. Kalaa oli monenlaista eli neljää erilaista silliä, lämminsavulohta sekä savusiikaa. Kahvilla tarjottiin mansikkainen Britakakku, joka on noussut tämän ystäväjoukkomme suosikiksi. Ja onhan Britakakku aina niin hyvää :-) Iltapalaksi nautittiin pannukakkurullaa eli suolainen pannukakku täytetään maustetulla jauhelihalla, johon lisätään vielä kurkkusalaattia. Levy täytteineen rullaksi ja hiukan juustoraastetta pintaan. Yöpalalle katettiin suolakeksejä sekä erilaisia juustoja.






Ehdittiin täällä toki muutakin puuhailla kuin syödä. Saunottiin, uitiin (useampi talviturkki jäi meidän järveen) sekä nautittiin paljun lämpöisestä vedestä. Pelattiin pihapelejä mm. mölkkyä sekä yatzya. Ja toki paranneltiin maailmaa jutustellen mukavia mukavassa porukassa.






Perinteiseen tapaan myös erissä väki lähti pois täältä mökiltämme. Juhannusyönä ensimmäiset kaksi ajelivat kotiin. Juhannuspäivän iltana lähtivät seuraavat kaksi ja meidän mummu sekä pappa poistuivat tänä iltana. Nyt ollaan jälleen ihan omalla porukalla. Käytiin kävelylenkillä, joka teki hyvää tämän kaiken syömisen jälkeen. Lenkin päätteeksi pulahdettiin ihan koko porukka (myös koira) uimaan. Kiva Juhannusviikonloppu - kiitos ystävät ja tervetuloa jälleen ensivuonna!

Annika


keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kohti yötöntä yötä...

Täällä valmistaudutaan taas yhteen perinteeseen eli Juhannuksen juhlintaan! Pikkuhiljaa laitellaan paikkoja valmiiksi eli siivoillaan, leivotaan ja somistellaan... Meille on tulossa sama porukka, joka on kookoontunut jo yli kymmenenä vuotena juhlimaan Juhannusta mökillemme. Kaikkiaan meitä on 8 aikuista sekä tuo meidän poika. Kivaa!!! Tervetuloa - täällä jo kovasti odotellaan!





Upeita nämä kesäyöt!


Annika

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Lomapäivien puuhasteluja...

Täällä mökillä päivät kuluu pikkupuuhien sekä leppoisan oleilun parissa. Tai niin ainakin minulla :-) Miehelläni ja pojallani painottuu enemmän tuo puuhailu kuin oleilu. Nyt saatiin Papalta 30 kesäkukkaa (älä kysy mitä - kauniita kuitenkin) ja ne on nyt ripoteltu (istutettu) ruukkuihin ympäri pihaa. Venekin pestiin sisältä ja käytiinpäs kauniin kesäillan kunniaksi pienellä ajelulla. Nappasin kameran mukaan, niin sain pari kuvaa mökistämme järven suunnalta. Koivut kyllä antavat kivan suojan pihapiirillemme. Tänään harjailin aittarakennuksen katon (nyt rakko kädessä). Sammalta siellä sitkeästi kasvaa, mutta muuten katto ihan hyvässä kunnossa. Joka ilta lämpiää tietysti sauna ja tänään on iltapalaksi luvassa LÄTTYJÄ!





Ihana lämmin ja aurinkoinen päivä!

Annika

tiistai 14. kesäkuuta 2016

mökiltä maailmalle

Meidän perheen kesät kuluu mökkeillen sekä veneillen, mutta joka kesään mahtuu pientä reissuakin. Nyt suunnattiin pidennetyksi viikonlopuksi Gotlantiin. Majoituimme Visbyyn vanhaan kaupunkiin ihastuttavaan hotelli Villa Borgeniin. Vuokra-autolla kierreltiin sitten saarta ristiin rastiin ja ihmeteltiin luolia, raukkeja, kauniita taloja, kapeita kujia, ruusuja sekä unikkoja. Ja täytyihän sitä käydä Peppi Pitkätossullakin kylässä. Onnistunut reissu ja kelitkin olivat kohtuulliset, vain kesän lämpö puuttui.




























 Tuo naapurimaamme suurin saari on kyllä tutustumisen arvoinen paikka - suosittelen!

Annika