sunnuntai 30. elokuuta 2015

Venetsialaiset

Juhlimme kesämökkikauden päätöstä hyvien ystäviemme kanssa. Ohjelmassa oli mm. grillausta, saunomista, uintia, paljuttelua...

Pimenevässä illassa/yössä valaisivat lyhdyt, kynttilät sekä ulkoroihu. Rakettien loistettakin näimme, vaikka emme itse niitä ampuneet.



Sunnuntaina kesäkalusteet kannettiin varastoon, vene nostettiin trailerille ja niin mökkimme alkaa pikkuhiljaa valmistautua syksyn ja talven hiljaiseloon. Vaikka tämä kesä ei todellakaan ollut säiden puolesta paras mahdollinen, nukuimme kesäkautena 39 yötä mökillä. Mökkipäiviä on huomattavasti enemmän, sillä päiväseltäänkin on mökillä poikettu ja poiketaan vielä syksyn aikanakin. 

Annika

lauantai 22. elokuuta 2015

Koko päivä uikkareissa!

Ei meinaa uskoa, että tällaisiakin päiviä tähän kesään tuli sittenkin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tyyni ja lämmin järvivesi houkutteli perheemme miehet melomaan kajakilla.

Lämpimästä kesäillasta pääsi vihdoinkin nauttimaan terassilla auringon laskua ihaillen.


Annika

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kyllä maalla on mukavaa!

Vaikka töitä on paiskittu vasta viikko oli kuitenkin ihana tulla viikonlopuksi rentoutumaan mökille. Ja kyllähän olosta kesäisessä säässä on nautittu.

Paljun lämmössä Suomen suvessa

Elokuun illat - lyhtyjen loisteessa



Täällä on lokoisaa ihan kaikilla

Annika

lauantai 15. elokuuta 2015

Sadonkorjuun aikaan...

Aiemmin jo mainitsin, että en ole todellakaan mikään marjastaja! En edes omista poimuria ym. tarpeellista välineistöä. Nyt kuitenkin mökkimetsämme varvikko notkuu suuria mustikoita ja eihän niitä voi vaan ohittaa. Poikani kanssa ihan käsin poimimme hetkessä kolme litraa mustikoita ja litran vadelmia. NAM!
Ruuaksi meillä valmistui kasvisnyyttejä - yksinkertaisen ohjeen neuvoi hyvä ystäväni vuosia sitten. Kasviksia oman maun mukaan pilkotaan. Meillä suosikki setiksi on muodostunut: kesäsipuli, kesäkurpitsa, parsakaali, omena sekä paprika. Sekaan kuutioina Koskelaskija viherpippuri juustoa. Yhden ruokailijan annos foolionyytiksi ja grilliin. Helppoa ja herkullista! 
Viime kesänä hankittiin " kalan loimutin" eli ihan Honkkarista ostettiin Mustang merkkinen vekotin. Lohta on nyt sillä jo toista kesää innolla loimutettu. Hyvin toimii, vaikka mieheni toki on jo miettinyt pientä tuotekehittelyä ja muutaman kerran tuuli on aiheuttanut pientä haastetta loimutukselle. Kaikki ( paitsi kala) kuului pakettiin: tulikori telineineen, lankut sekä puunaulat. 

Annika




sunnuntai 9. elokuuta 2015

viimeinen lomapäivä vilvoittavissa vesissä

Tänään oli kummityttöni rippijuhlat. Kesä soi kauniin sään kauniille neidolle. Juhlahumusta kotiin päästyämme, päätimme hurauttaa mökille saunaan ja uimaan! Tässä kohtaa voi vain iloita, että mökkimme on puolen tunnin ajomatkan päästä kotoamme. Mökillä piipahtaa pikaisesti kuin myös sieltä käy töissä ihan samassa ajassa kuin kotoakin.


Meidän mittarin mukaan järvivesi oli 22 asteista eli kyllä siinä oli mukava pulikoida. Ja kotimatkalla oli mukavan virkistynyt olo!

Minusta tuntuu, että aina kun mökille menee on jotain viemisiä/tuomisia. Nytkin autossa oli yhdet heinäseiväs tikapuut (mies teki aitan seinälle somisteeksi), täysi kaasupullo grilliin sekä ystävältäni lahjoituksena saadut aamiaissetit (yritän keksiä kivan tavan kiittää häntä tuosta lahjasta).


Meillä on ollut mökillä viisi näitä Kermansaven aamiaissettejä. Olen tykännyt että ne ovat tosi näppärät mökkiolosuhteissa. Kahvi ja vaikka pala mustikkapiirakkaa kulkee kätevästi laiturilla nautittavaksi. Pulmana on ollut se, että noilla viidellä kyllä oman perheen kesken pärjätään, mutta vieraita kun saapuu ei ole settejä ollut riittävästi. Nyt on!! Ystäväni luopui kuudesta setistä, koska ne olivat heillä poistettu käytöstä jo aikaa sitten.

Meillä alkaa arki huomenna...mutta onneksi kesää on vielä jäljellä ja mökkikausikin jatkuu!

Annika


keskiviikko 5. elokuuta 2015

Tämän kesän valkoiset lisäykset

Mökkimme on tosiaankin 60-luvulla pyöröhirrestä rakennettu varsin matala maja. Nykyisin mökeillä on kovin valkoista ja vaaleaa pintaa...Itse en ole kuitenkaan halunnut ihan siihen lähteä, mutta toki tuota valkaisua on meidänkin mökillä tehty.

Kaikki taisi alkaa siitä kun, jo reilut 10 vuotta sitten, maalasin punatiilisen takan valkoiseksi.


Viime kesänä tapahtui sitten hiukan isompi valkaisu. Maalasin mökin katon, sekä kalusteet. Harkitsin myös lattian maalausta, mutta koiraperheenä totesin vanhan puulattian olevan armollisempi siivousta silmällä pitäen.



Tämän kesän lisäykset ovat takaseinän kaappi sekä hyllykkö. Kaapin rakenteli mieheni hyödyntäen vanhoja Lundia hyllykön ovia. Jotka minä maalasin valkoiseksi. Astiahyllykön on meidän pappa aikanaan nikkaroinut ensimmäiseen omaan kotiini. Sekin sai nyt valkoisen pinnan ja uuden paikan. Eipä meinannut pappa edes muistaa tuota tehneensä.


Hyllyillä uutta ja vanhaa sulassa sovussa. Mummuni vanha munkkipannu sai viereensä mummin ja ukin mökkituliaisena tuoman uuden keittokirjan.


Jep, mulla vielä pari päivää kesälomaa jäljellä!!

Annika