maanantai 21. elokuuta 2023

Sadonkorjuu

En todellakaan ole mikään viherpeukalo ja en ota puutarhan hoidosta mitään stressiä. Minä en poimi, kerää, säilö, hilloa, pakasta jne. hikihatussa vaan ihan oman innon ja fiiliksen mukaan. Tänä vuonna poimin pakkaseen kaksi 0,5 litran rasiaa mustikoita. 

Ystävät toivat meille juhannuksena yrttien taimia sekä lehtikaalin taimen. Kaikki ovat säilyneet hengissä ja tuottaneet satoa. Yrttejä tulee napsittua ruokiin tuoreeltaan. Lehtikaalista päätin kokeilla tehdä sipsejä. Se oli ihan onnistunut kokeilu ja miehen kanssa naposteltiin ihan sellaisinaan nuo sipsit.




Meidän perheessä ei sieniä syödä, mutta minusta sienestäminen on ihan mukavaa puuhaa. Meidän mökkipihaan nousee joka vuosi kanttarelleja. Nyt kuivuus teki niistä kovin pieniä ja vaaleita, mutta kelpasivat työkaverille kuitenkin.



Lämpö ja aurinko ei ehtineet kypsyttämään yhtäkään kirsikkatomaattiterttua, joten poimin sadon ja jatkan kypsyttelyä kotikeittiössä. Pikkupaprikat kypsyivät paremmin ja niitä päästiin muutama maistelemaan ja loput niistäkin keräsin sisälle kypsymään.


Nyt siirryn odottelemaan, että kotipihassa kypsyy omenat ja luumut.

Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti