tiistai 20. syyskuuta 2022

Yhteenveto kesältä 2022

Tämän kesän kunnossapitoprojekti oli puiden kaato pihasta. Kaikki alkoi huoltaherättäneestä koivusta ja samalla kaadettiin myös kolme mäntyä. Kaatotyö teetettiin ulkopuolisella ammattilaisella, mutta klapikoneen hankittuaan mies urakoi liiterin täyteen klapeja ja jäi niitä vielä melkoinen pino ulkopuolellekin.





Kesän 2021 päätteeksi hankittu vene vaati tietysti osansa, jotta muovautui meidän käyttöön sekä tarpeisiin.


Laiturin penkki oli tavalla tai toisella päätynyt talvella karkuteille. Penkki sai pari uutta pinnaa ja kiinnitettiin uusin ruuvein laituriin.


Kesä 2023 tuo tullessaan jälleen uuden projektit, mutta vielä emme tiedä mitä...mutta sen tiedämme, että mökillä saa kesän kulumaan varsin vikkelään 😎

Annika

lauantai 17. syyskuuta 2022

Mökki talviunille

Niin siinä jälleen kävi, että kalenteri täyttyy kaikenlaisesta muusta mukavasta viikonloppujen suhteen, joten tänään suunnattiin laittamaan mökkitalviteloille. Sateinen viikonloppu ei houkutellut yöpymään ja kun kotonakin hommaa riittää, niin päiväseltään piipahdettiin.


Varsin mallikkaasti toimi tämä mökki-yölaskuri. Kesäkauden 2022 saldoksi tuli 54 yötä mökillä.




Päädyttiin vielä tämän kuvan ottamisen jälkeen, irrottamaan laiturin penkki ja nostamaan se talteen saunan terassille, jottei penkki taas innostu lähtemään omille teilleen 😏


Ruskan sävyt alkavat vasta ilmestyä lehtiin. Haravoinnit jätämme tuttuun tapaan kevääseen.




Mökkiportti sulkeutuu kesän 2022 osalta ja auton nokka suuntaa Talvipesää kohden melkoisen tavarakuorman kera. Miten nämä vuodet vieriin näin hurjan nopeasti? No kohta on taas uusi kesä ja päästään nauttimaan mökkeilystä! 

Annika

sunnuntai 28. elokuuta 2022

Venetsialaiset

Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään venetsialaisia eli veneily- ja mökkikauden päätöstä. Meidän perhekin suuntasi hiukan näissä tunnelmissa mökkiviikonloppua viettämään. Veneilykausi tuli päätökseen ja vene nostettiin ylös. Mökkikautta toivomme vielä ehtivämme jatkamaan muutaman syksyisen viikonlopun verran.


Olen kylvänyt pihaan niittykukka siemenseosta, ehkäpä siitä vielä kukkaniitty tulee, 
kun varjostava ja vettä imevä koivukin läheltä kaadettiin.


Lauantai oli ihanan kesäinen. Käytiin viimeiset veneilyt ja nautin auringosta kirjaa kannella lukien.




Syksyyn valmistauduttiin tyhjentämällä terassit kesäkalusteista.






Kyllä tuli autiota, mutta oli mukava saada kalusteet kuivina varastoon.


Vene matkaa kotipihan ja huollon kautta talvisäilytykseen.



Paistan lättyjä vain mökillä, pannukakku taas kuuluu meillä kotiherkkuihin. 
Nyt oli siis aika paistella kesän viimeiset lätyt saunan jälkeen iltapalaksi.



Kuohujuomaa ja kynttilänvaloa...tunnelmallinen mökki-ilta.




Sunnuntai aamu oli harmaa ja sateinen...kesä päättyy ja syksy saapuu.

Annika


maanantai 15. elokuuta 2022

chillailua

Viikonloppuna oli upea sää ja oli ilo saada nauttia siitä mökillä. Ensimmäisen työviikon jälkeen oli ihana päästä mökille lataamaan akkuja ilman mitään to do -listaa.

Mainitsinkin, että ei minulla lukemiset lomaan loppuneet. Toden totta kirjastossa oli pino varauksiani odottamassa, kun palautin lomalukemiset. Eihän sitä sitten muuta voinut kuin ottaa rennosti ja lukea!


Edellisessä postauksessa kerroinkin jo, että kävin myös Irinan konsertissa Laukossa. Mieheni kanssa kun palattiin veneellä konsertista, oli poika lämmittänyt saunan valmiiksi. Mökkisauna 💚


Nyt oli niin lämmintä, että järveenkin meni pulahtamaan ihan mielellään.


Nämä ihanat kesäillat 💛


Nyt on jo jälleen arki vauhdissa. Siirryn myös vähitellen postailemaan kotikuulumisia tuonne Talvipesä blogin puolelle. Eli näin siirtymäkauden aikana kannattaa kurkkia molempia blogeja.

Annika

sunnuntai 14. elokuuta 2022

Irina

Pääsinpäs vielä kuuntelemaan yhden Laukon kesäkonsertin tältä kaudelta. Ja tällä kertaa oikein upeassa säässä. Sää oli niin hyvä, että sain mieheltäni venekuljetuksen konserttiin. Konserttiseurana minulla oli hyvä ystäväni. 

Minulla oli konserttilipun kanssa uskomaton onni. Kun olin ostamassa lippua, ystävällinen lipunmyyjä ilmoitti, että Irina oli halunnut lahjoittaa ilmaisen sisäänpääsyn seuraavalle tulijalle ja se satuin olemaan minä! 







Ihana Suomen kesä, kun annat meille vielä lämpöä!

Annika


lauantai 6. elokuuta 2022

kesän kauneutta

Kauniita kuvakulmia tulee tallennettua valokuvin sekä muistikuvin, niistä toivoo saavansa virtaa syksyn sateissa ja talven harmaudessa.



Joskus kaunista voi olla vaikka huussissa!






Tänään oli haikeutta mielissä, kun pakattiin tavarat autoon ja suunnattiin kotia kohden. Ei mökkikausi toki vielä pääty, mutta arki alkaa maanantaina ja mökille ehditään jatkossa vain viikonloppuisin. 



Annika

keskiviikko 3. elokuuta 2022

lomalla ehtii lukemaan!

Näin loman lähestyessä loppuaan voi laskea kirjapinon kirjat ja huomata että melkoisen monta sivua on tullut luettua tänä kesänä. Olen lukenut 11 kirjaa ja itseasiassa vielä pari olisi tuossa lukemattomien pinossa. Lukemistani kirjoista vain pari oli ei niin hyviä. Minä joka hiukan vieroksun historiaan/menneeseen aikaan liittyviä kirjoja tykästyin Hotelli Flanagans sarjaan, jossa tullaan menneestä aina nykypäivään asti. Sarjasta on nyt ilmestynyt kaksi ensimmäistä osaa ja kolmatta (sarjan viimeistä?) odottelen. 




Jenny Colganilla on suomennettuna kaksi sarjaa ja ne molemmat ovat todella hyviä. Kummastakin sarjasta taitaa olla ilmestynyt kolme kirjaa. Olen lukenut ne kaikki! Ja hei Pasasten miesten tarina jatkuu...tätä lukiessa piti ihan ääneen nauraa. Yösyöttö elokuvan katsomisen jälkeen hahmot ovat saaneet näyttelijöiden kasvot ja kyllä Petteri Summanen = Antti Pasanen.

Ei lukeminen lopu, vaikka loma loppuukin, sillä sen verran monta hyvää kirjaa on minulla kirjastosta varauksessa. Ja kun vilkaisin jonotusnumeroitani, niin noinkohan sitä ehtii töihin, kun taitaa heti alkuun tupsahtaa pino uusia kirjoja luettavaksi 😏

Annika