sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Mönkkärimies!

Meidän mökkipiha kun on soraa ja sammalta eli ei mikään hoidettu nurmikenttä, on siinä mahdollista kurvailla mönkkärillä.




Pärinäterkuin:

Annika

perjantai 28. heinäkuuta 2017

Veneretkellä

Teimme keskiviikkona koko päivän mittaisen veneretken täältä mökiltä tuonne isovanhempien kesäpaikalle Hauholle. Meidän kesään kuuluu aina veneily ja yleensä nämä pidemmät reissut tehdään purjeveneellä. Tämän kesän purjevene kuitenkin on huototöiden takia telakoituna ja siksi meidän veneilyt ovat siis tuon "pikku kipon" varassa. Mukava reissu kuitenkin saatiin aikaan ja sellaisia kapeita ja matalia väyliä pitkin, joihin purjeveneellä ei ikinä pääsisikään.














Edelleenkään ei ole helteet osuneet tänne meidän mökille...onneksi on vielä lomaa jäljellä!!

Annika

tiistai 25. heinäkuuta 2017

Saanko esitellä...

...uusi rantaterassimme! Nyt se on otettu käyttöön ja hyväksi havaittu, etenkin iltanuotiopaikkana. Muutamana iltana olemme ehtineet jo paistaa makaraa sekä paahtaa vaahtokarkkeja.


Terassilla on kolme oleskelupaikkaa...nuotiopaikka, jonka ympärillä kuusi tuolia sekä pieni pöytä. Riippumatto sekä penkki. Haaveilen vielä muutamasta räsymatosta tehdystä lattiatyynystä.



Meidän pihassa on mäntyjä, joten meillä on myös runsaasti käpyjä. Nyt niitä voi hyötykäyttää tuossa nuotiossa!





Olen edelleen todella tyytyväinen viime kesänä Clas Ohlsonilta ostamiini aurinkennolyhtyihin. Ostin nyt pari uutta tälle uudelle terassille.


Terassille tehtiin portaat, jotka helpottavat mm. kastelukannun täyttöä ja kajakkiin menoa...ym. missä tulee ylettyä helposti veteen.


Tämän uuden terassin myötä ystävämme Sami Saukko muutti ihan omalle pikku saarelleen kalastelemaan...Saari koivuineen näkyy edellisessä kuvassa.



Annika

lauantai 22. heinäkuuta 2017

Käytiin...

...pizzalla Vaihmalan Hovissa. Välillä on kiva pitää taukoa mökkikokkailuissa ja istua valmiiseen pöytään. Meiltä tästä mökiltä on mukava pieni venmatka tuonne Vaihmalan Hoviin. Pojastamme on tietysti parasta, että matkaan sisältyy kanavan läpi meno.





Nyt täällä valmistaudutaan huomisiin 8 V - bileisiin! Toivotaan poutaista säätä.

Annika

torstai 20. heinäkuuta 2017

Mansikoita!!!

Minä niin tykkään mansikoista! Käytiin pojan kanssa hakemassa viiden kilon laatikko läheiseltä mansikkatilalta. Nyt on sitten nautittu mansikoita aamu- ja iltapalaksi.




Annika

tiistai 18. heinäkuuta 2017

Terasseja ja tunnelmaa....

Täällä parhaillaan siis rakentuu/uusiutuu yksi terassi. Meillä näitä terasseja syntyy, kun tuo pihan ja puutarhan hoito ratkeaa sillä tavalla meille mieluisasti.



Mökkiterassi on se ehkä eniten käytetty.



Saunalla on tehty terassia/laituria yhdistäen sauna, palju ja järvi.
Sitten on vielä pihaterassi, joka pilkistää kuvassa vasemmalla.


Järvimaisemia sopii ihastella tulevalla rantaterassilla, kun se aikanaan valmistuu.


Saa nähdä päihittääkö uusi terassi nuotiopaikkoineen tämän tunnelmallisen mökkiterassin...

Annika

maanantai 17. heinäkuuta 2017

Sateella...

...ei mökillä ole kauheasti puuhaa. Siksipä tänään hurautettiin Hämeenlinnan suunnalle. Mies ja poika halusivat mennä Parolan panssarimuseoon ja minä päätin tavata tuolla seudulla asustelevan ystäväni. Ystäväni ehdotti kahvittelua upeiden maisemien Aulangolla. Kyllähän se sopi ja vaikka sateista olikin, niin sen verran poutaakin että maisemia pääsi kunnolla ihastelemaan/kuvaamaan.










Tämä viikko on varsinaista synttärijuhlaa...huomenna on luvassa ensimmäiset kemut kummitytön ja hänen siskonsa kunniaksi. Tällä viikolla juhlii vielä meidän Pappa sekä viikon pääteeksi poikamme täyttää kahdeksan vuotta!

Annika

sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Mitä äidit edellä...

...sitä lapset perässä. Muistan kuinka täällä mökillä teininä aurinkotuolissa lojuessani moitin äitiäni, joka puuhasi koko ajan jotain. Suomen kesässä harvoin oli aurinkoista ja lämmintä ja sitä ei minusta pitänyt kuluttaa nurkkien jynssäykseen. Kuinka tulikaan tänään juuri nuo kommentit mieleeni...aamupalalla sanoin miehelle ja pojalle, että tänään nautin vain auringosta lepotuolissa ja korkeintaan luen samalla. No kuinkas sitten kävikään...huomasinkin että kelihän on hyvä mattopyykille. En sitten juuri lepotuoliin ehtinyt istahtaan, mutta rivi puhtaita mattoja roikkuu narulla!






Samaa "kaavaa" olen saanut todistaa mieheni kohdallakin. Hän urakoi jälleen yhtä uutta terassia tänne mökille. Rakennusprosessi etenee lausein "ei tää nyt kovin kummoinen ole ja tuokin on nyt vähän niin ja näin...." siis vähättelee omaa osaamistaan. Mieheni on oikein taitava nikkaroija, samoin kuin hänen äitinsä on taitava neulomaan. Kuitenkin jokaiset sukat ja lapaset anopilta saapuvat meille saatesanoilla näistä nyt tuli vaan tämmöiset ei ole pakko ottaa mutta jos kelpaa niin....

Poikamme osallistui kuluneella viikolla elämänsä ensimmäiselle leirille. Hän jännitti ihan valtavasti tuota leiriä ennakkoon. Aivan kuten minäkin lapsena jännitin yhtä ja toista uutta ja ennenkokematonta.

Niin sitä periytyy/toistuu asiat sukupolvelta toiselle...onneksi myös hyviäkin taitoja/asioita!

Annika