maanantai 23. syyskuuta 2024

Yhteenveto kesältä 2024

Pitäisikö olla huolissaan? Jo toinen kesä ilman suurempia mökkiprojekteja. Toivottavasti tämä ei ole sitä kuuluisaa tyyntä myrskyn edellä. Tässä mökkikesässä näkyi poikamme varttuminen nuoreksi mieheksi. Hänen rippikoulunsa vaikutti koko perheen mökkeilyyn alkukesästä. Pojan kesätyöt vaikuttivat mökkilomailuun heinäkuun lopulla. Tähän on kai meidän miehen kanssa totuttava, että mökkeilemme jatkossa ehkä enemmän ihan kahdestaan. 


Tämän kesän uutuus oli pizzakivet grilliin. Olin jo parin kesän ajan näitä toivonut, mutta tälle kesälle ne hankittiin. Ainorannan pizzeriasta valmistui pizzoja koko perheen makuun. Pizzakiviä voisi toki hyödyntää ihan tavallisessa uunissakin, mutta tämä saa jäädä meillä kivoihin mökkijuttuihin eli vain kesällä valmistuu huikean herkullisia pizzoja.


Tänä kesänä poika saavutti vihdoin tuon 15 vuoden iän ja sai luvan lähteä kotirantaa pidemmälle jetteilemään. Ensimmäiseksi hän ajeli itsekseen ns. ylävesille eli Lempäälän kanavasta Vanajaveden puolelle. Mutta myös "isolle kirkolle" piti jetillä päräyttää.


Kesän rankkasateet sekoittivat kaivomme ja nyt hiukan huolettaa millaisia toimenpiteitä ensi kesänä pitää tehdä, jotta saadaan puhdasta vettä käyttöömme. Tämän mökkikauden päätös toimittiin tuontivedellä eli kanisterilla toimme ruokaveden kotoa.




Kesä 2024 surahti taas varsin nopeasti. Tämä mökkiblogi hiljenee jälleen. Talvipesä blogista voi seurata meidän elämää talvikaudella ja vielä aktiivisemmin instassa talvipesa tilillä.

Annika

sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Mökkikauden päätös

Niin siinä sitten kävi, ettemme enää viettäneet mökkiviikonloppua. Lauantaina suunnattiin mökille heti aamusta koko perheen voimin ja laitettiin paikat talviteloille. Kesäkalusteet olimme jo kasanneet pois aiemmin, joten nyt oli aika maltillisesti hommia jäljellä. Sää oli aurinkoinen, mutta luvattu syksyn viileys tuntui. Muutamassa tunnissa saatiin paikat kuntoon ja auto täyteen tavaraa. 


Poika pesi uimaportaat ja ne nostettiin terassille odottamaan seuraavaa uintikautta.


Laituri näyttää kovin tyhjältä ilman venettä, jettiä, uimaportaita ja penkkiä.


Mökkiyölaskuriin saldoksi tuli 58 yötä.



Jälleen portti on suljettu ja mökkikesä 2024 saatu päätökseen.

Annika

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Kesän vaihtuessa syksyksi...

 . . . loman vaihtuessa arjeksi - mökkeily vähenee ja muuttuu viikonlopun hengähdyshetkiksi. Elo-/syyskuussa mökillä on kerta kerralta valmistauduttu jo tulevaan talveen. Ensiksi nostettiin jetti vedestä ja tuotiin kotipihaan odottamaan huoltoa. Tänään oli veneen vuoro nousta ylös järvestä ja matkata myös kotipihaan pesuun ja vahaukseen ennen halliin vientiä. Kesäkalusteet varastoitiin ja linnunpöntöt yritettiin pudistaa, mutta kahteen niistä olikin muutanut lepakko asustelemaan. Poika ilmoitti, että hän ei enää tällä kaudella mökkeile, joten hänen petivaatteet on jo pesty ja kaapit tyhjennetty. 

Olemme myös nauttineet tummuvista illoista, paljun lämmöstä, upeasta veneilysäästä, kiireettömyydestä, herkuista, syksyn merkeistä...





















Vielä emme ole laittaneet mökkiä täysin talviteloille 
eli suunnitelmissa on vielä viettää yksi mökkiviikonloppu.

Annika