sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Äitienpäiväviikonloppu

Perjantaina suunnattiin mökille. Sää oli aurinkoinen, mutta varsin viileä ja viileyttä lisäsi vielä navakka tuuli. Mökkeilykin on vain pukeutumiskysymys eli pitkikset jalkaan ja pipo päähän! 


Lauantai aamuna seurailimme ikkunasta kun metsäkauris liikkui pihassa napostellen pensaiden lehtiä. Kävin aika napakasti pyytämässä häntä siirtymään muualle ruokailemaan 😉



Koko viime kesän puhuin miehelleni pizzakiven hankkimisesta. Hän ei yhtään innostunut asiasta. Nyt keväällä hän sitten yllätti ja tuli kerran kaupasta kivi mukanaan. Kävin itse hankkimassa vielä pizzalastan sekä leikkurin ja näin oltiin valmiina uuteen aluevaltaukseen mökkigrillauksissa.



Koska nyt vasta harjoiteltiin tätä ensimmäistä kertaan, niin mentiin hyvin klassikoilla pizzojen suhteen eli pojan suosikki salami sekä perinteinen kinkku-ananas-aurajuusto.



Täytyy sanoa, että itsekin yllätyin, kuinka hyvät ja pizzeriamaiset pizzat saatiin aikaiseksi. Tämä oli hyvä hankinta ja ehkä ostetaan jopa toinen kivi rinnalle, jolloin saadaan nopeammin valmista.


Asensin hyvin toimineeseen Ikea katokseen uuden kattokankaan. Nyt on taas vähän aikaa puhdas!


Äitienpäivä valkeni aurinkoisena ja tyynenä mutta yhä valitettavan viileänä.



Aamupalaa syötiin yhdessä, mikä on nykyisin meidän perheessä melko harvinaista, koska herätään niin arkena kuin viikonloppuina kovin eri aikaan.


Puiden hiirenkorvat odottavat lämpöä kasvaakseen.


Lounaaksi valmistui minun lempparia eli loimulohta. Valitettavasti vielä ei kaupasta löytynyt varhaisperunoita.



Poika osti jo perinteeksi muodostuneen lahjan eli valkoisen terassihortenssian, joka menestyy kotiterassillamme koko kesän.


Pojan kanssa soitettiin onnittelupuhelu äidilleni ja anopin luona käytiin iltakahvilla.
Onnea kaikki äidit💕

Annika

sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Mökkikausi käyntiin

Nyt säät suosivat tätä meidän perinteistä mökkikauden aloitusta. Lämmintä, aurinkoista ja kevyttä tuulta. Lauantai aamuna kymmenen maissa saavuttiin mökkipihaan. Työnjako näissä hommissa on tässä vuosien saatossa hioutunut saumattomaksi. Minä kannoin kaikki tekstiilit ulos tuulettumaan ja aloitin tehokkaan siivousoperaation mökistä, jatkoin huussiin, aittaan ja viimeiseksi saunakamariin. Mies kytki vedet toimimaan, asensi uimaportaat ja urakoi lehtipuhaltimella mökkitien sekä pihan puhtaaksi syksyn lehdistä. Illalla vielä mies pesi saunan ja sitten olikin aika nauttia. 



Mökkisaunan lempeät löylyt rentouttivat päivän urakoinnissa kipeytyneitä lihaksia. Rohjettiinpa käydä heittämässä talviturkitkin 12 asteiseen järviveteen.

Takka toi tunnelman lisäksi toivottua lämpöä mökkiin ja iltapalaksi hiilloksella kypsyi kesän ensimmäiset makkarat. 




Hiukan jo leviteltiin kesäkalusteitakin, mutta varsinainen terassikausi aukeaa myöhemmin.



Tämä on minusta ihan parasta aikaa, kun koko kesä on vielä edessä!

Annika