lauantai 30. huhtikuuta 2022

Penkin oudot seikkailut...

Keskiviikko iltana sain mökkinaapuriltamme viestin kuvan kera. He olivat vierailleet mökillään ja törmänneet outoon näkyyn. Heidän rannassaan seilasi meidän laiturin penkki. Koska sain viestin illalla sellaiseen aikaan, että enää ei ollut järkevää lähteä mökille katsomaan tilannetta, jouduin tyytymään varsin heikko uniseen yöhön. Mielessä myllersi monta kysymystä; Onko jäät irrottaneet penkin ja samalla tuhonneet koko laiturin? Onko mökillä käynyt kutsumattomia vierailta ja tehty ilkivaltaa? Onko laiturin päälle kaatunut puu, joka irrottanut penkin ja samalla kenties tuhonnut jotain muutakin?


Tämä kuva mielessäni mentiin aina torstai iltaan asti, jolloin töiden jälkeen pojan kanssa ehdittiin mökille. Penkki odotti onneksi meitä osittain rantakiviin kiinnittyneenä, joten ei muuta kuin kahluuhaalari päälle ja penkkiä pelastamaan.


Tällä kertaa onni onnettomuudessa, sillä vain penkki oli laiturilta häippässyt omille teilleen, kaikki muu oli täysin ehjää ja kunnossa. Ja penkkikin oli seikkailuistaan selvinnyt varsin vähin kolhuin. Kannettiin pojan kanssa tuo märkä karkulainen saunan terassille kuivumaan ja odottamaan jatko tuomiotaan. 




Mies on ollut koko viikon työmatkalla ja hänelle kerrottiin viestillä kuvien kera tästä penkin oudosta retkestä vasta pelastusreissumme jälkeen. Saa nähdä saammeko ikinä selville, miten laituriin ruuveilla kiinnitetty penkki on päätynyt uintireissulle rikkomatta laituria?

Mökkipihassa oli vielä lunta ja mökkitien viimeinen mäki oli myös vielä hiukan jäinen, joten kauden aloitus ei olisi onnistunut tänä vuonna vappuna...saa nähdä onnistuuko äitienpäivänäkään?

Annika