sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Marraskuun harmautta

Poikettiin eilen lauantaina pikaisesti mökillä katsomassa, että kaikki on kunnossa. Kyllä tämä vaan on aina se aika, jolloin mökillä kaikki näyttää vähän rähjäiseltä ja ankean harmaalta. Lumi muuttaisi maiseman paljon kauniimmaksi...valkoista joulua (edes talvea) odotellessa...





Annika

sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Mökkikauden päätös

Tänään oli aika laittaa mökki talviunilleen ja tuoda jälleen kuormallinen tavaraa kotiin. Vaikka tämä on aina aika haikeaa ja seuraavaan kesään on vielä matkaa, niin toisaalta taas tulee hyvä mieli kun saa paikat mökillä kuntoon ja voi hyvillä mielin kotoilla.

Mitäs me sitten urakoitiin tänä kesänä?

1. saunan terassi sai uuden lattian 

2. aitta maalattiin samoihin väreihin mökin kanssa

3. pihan epätasaisuuksia tasoiteltiin kuormallisella kivituhkaa








Mökkitie hiljenee ja portti suljetaan mökkikaudelta 2020.
Keväällä viimeistään taas näissä maisemissa, sillä välin seuraile elämäämme 
Talvipesä blogin sekä instan puolella.

Annika


Syyslomalla

Maailma on melkoisesti muuttunut vuodessa. Viime syysloman vietimme New Yorkissa, mutta nyt se olisi monellakin tapaa täysin mahdoton ajatus. Tänä vuonna syysloma kohteemme oli kuitenkin meille uusi, sillä koskaan emme ole jatkaneet kesämökkikautta näin pitkälle. 

Mieheni piti vapaata torstain ja perjantain, joten vietimme miniloman (to-su) mökillä. Torstaina mökille saavuttaessa oli vastassa melko kolea mökki +7 astetta sisällä. Sähköpattereiden sekä takan avulla pieni pirtti lämpeni illaksi oikein mukavaksi. Saunassakin kävimme lämmittelemässä. Järvivesi ei enää houkutellut, mutta lauantaina paljuveden lämmöstä nautittiin.

Ulkoilua, lueskelua, telkkaria sekä hyvää ruokaa...niistä oli meidän mökkiloma tehty!







Annika

sunnuntai 4. lokakuuta 2020

kylpyläviikonloppu

Perjantaina ajelin töistä suoraan Aulangolle. Mukava iltapäivä kylpylässä ystävän kanssa rentoutuen ja kuulumisia vaihdellen oli oikein hyvä aloitus viikonlopulle. Aulangon kylpylä oli meille kummallekin uusi tuttavuus, joka osoittautui kivaksi paikaksi.


Aulangolta ajelin suoraan mökille, jonne muu perhe oli saapunut jo päivällä. Viikonloppu mökillä jatkui rentouttavissa merkeissä. Ulkoillen, lueskellen sekä paljun ja saunan lämmöstä nauttien. 




Ilta pimeni kylpiessä ja kynttilät lyhdyissä sekä kuu taivalla lisäsivät tunnelmaa. Mikä rauha!




Mukavan rentouttava kylpyläviikonloppu, nyt jaksaa taas ahertaa arjessa. Tosin viikko vain töitä ja sitten luvassa viikko syyslomaa - JEE! 

Mukavaa viikkoa!

Annika

sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Syystunnelmissa

 Kyllä se vaan syksyltä kovasti alkaa tuntumaan, vaikka luonto onkin melko vihreää ja ruskan värit vielä odottelee loistoaan. Täytyy myöntää, että mökkiviikonloput ovat ihanan rentouttavia, kun siivoilut, pyykinpesut ym. tylsät hommat jäävät kotiin. Perjantaina lenkin päätteeksi keräsin metsästä viikonloppukimpun. Syksyinen kimppu koostui puolukoista ja kanervista.




Lauantaina puuhailtiin pihassa. Kesäkalusteista suurin osa päätyi jo varastoon, samoin kesäiset koristeet. Osa kesäkukista oli jo kuihtunut ja jouti pois. Vene nostettiin ylös ja paketoitiin talvisäilytykseen. 


Säät suosivat meitä, sillä vain pieniä sadekuuroja sattui viikonloppuun. Lauantai iltana oli leppoisan mukavaa lokoilla paljussa, kun oli viileä, poutainen ja tyyni sää.


Lyhdyt koristavat vielä pihaa ja oikeastaan alkavat vasta päästä oikeuksiinsa. Nyt myös huomaa kuinka ihanaa on kun mökkipihalta löytyy hyvä ulkovalaistus. Metsä, tie ja järvi kun ympäröi pihaa todella pimeänä tähän vuodenaikaan.


Mukavaa viikkoa kaikille!

Annika

torstai 27. elokuuta 2020

Syksy mökkeillen?

 Nyt kun tuo korona valitettavasti tuntuu taas muuttavan elämäämme rajoittuneemmaksi, olemme mieheni kanssa pohtineet josko tänä vuonna meidän perheen mökkikausi jatkuisikin pidemmälle...ehkä jopa syyslomalle? Yleensä meillä pakataan mökki talviteloille näin elokuun lopussa tai syyskuun alussa. Tämä on johtunut ihan siitä, että kalenterit ovat täyttyneet kaikesta muusta mukavasta ja mökille ei ole enään viikonloppuisin ehtinyt. Nyt kalenterit ei koronan vuoksi selvästikään täyty aiempien syksyjen tapaan, joten ehkäpä tästä tulee uudenlainen mökkisyksy...










Annika

tiistai 25. elokuuta 2020

Punaista...

 . . . näkyy luonnossa mutta ei valitettavasti meidän kasvatuslaatikossa. Pojan kanssa yhdessä ollaan kasvateltu tänä kesänä chilejä (poika kylvi keväällä siemenet) sekä kirsikkatomaatteja (ostettiin valmiit taimet). Tomaatin taimet olivat noin 30 senttisiä ostettaessa ja myyjä lupaili, että eivät siitä kovin paljoa kasva, vaan ryhtyvät tuottamaan satoa. No ovat melkoisesti kasvaneet, mutta kukkimista sai odotella. Nyt kukkivat, mutta pahoin pelkään, että sato ei enää ehdi kypsyä. Ja samaa vikaa meidän chileissä eli nekin vasta kukkivat, joten taitaa jäädä palot tänä vuonna haaveeksi.




Nämä puutarha/kasvatushommat eivät ole mitenkään mun juttu, joten ei ihan hirveästi harmita vaikka satoa ei saadakkaan. Ensi vuonna kokeillaan ehkä jotain muuta...kesäkurpitsaa? Kurkkua?


Metsässä luontoäidin puutarhassa kyllä punertaa jo ihan mukavasti. Puolukat kypsyy ja ihania ovat minusta nuo kärpässienetkin vaikka myrkyllisiä ovatkin.


Annika

sunnuntai 23. elokuuta 2020

Sittenkin ihan hyvä viikonloppu!

 Viikonlopun säätietojen tarkentuessa pohdimme, että kannattaako lähteä mökille? Vaikka perjantai olikin luvattu helteisen hienoksi, oli muuten luvassa melkoisen sateista ja synkkää. Arki on kuitenkin imenyt mehut meistä niin, että leppoisa oleskelu mökissä sateen ripsiessä kattoon, ei kuulostanut ollenkaan huonolta. Mökille siis suunnattiin jo perjantaina päivällä...

Lauantai oli toki harmaa päivä, mutta ei ollenkaan niin sateinen kuin ennustettiin. Ja mukavan lämmin sää oli koko ajan. Tänään taas aurinkokin paistoi. Lenkkeiltiin, lueskeltiin, saunottiin ja herkuteltiin...siinä pääpiirteissä meidän viikonloppu mökillä.




Syksyn lähestyminen näkyy jo herkuissakin eli on omenakaurapaistoksen aika.



Kotona en oikeastaan koskaan paista lättyjä, vaan teen pannukakkua. Sateisena iltana ehti hyvin paistaa kasan lättyjä iltapalaksi.



Lauantaina ja sunnuntaina käytiin koko perheen voimin kävelylenkillä. Meillä on vakiintunut mukava 3,5 kilometrin mittainen lenkki näitä kapeita mökkiteitä pitkin.

Tälläinen kaveri tuli kylään tällä kertaa...ei kuitenkaan ehkä sama tyyppi kuin viimeksi toukkana nähtiin?!?


Annika