sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Purkupuuhissa...

. . . oltiin tänään mökillä. Ensiksi tyhjensin mökkikeittiön tavaroista ja yritin luoda toimivia väliaikaisratkaisuja. Meillä on nyt mm. tiskauspiste ulkona terassilla, jääkaappi saunan pukuhuoneessa, astiat muovilaatikkopinona maakuusopessa. Tyhjennyksen jälkeen alkoi kalusteiden purku. Vedenkatkaisu, niin että muissa vesipisteissä homma kuitenkin toimii, vaatii muutaman osan hankinnan, joten sen takia tiskipöytä vesivaraajineen jäi vielä purkamatta. Mies huokaili, kun keittiö näyttää surulliselta tyhjänä. Minä olen taas innoissani, sillä nythän siitä hyvä tulee...



Käy kurkkaamassa klikkaamalla tästä miltä keittiö näytti ennen purkamista.


Vaikka oltiin vain tämä sunnuntai mökillä ehdittiin paljon. Tuon keittiön lisäksi ruusupensaat saivat uutta kuoriketta ympärilleen, vene vahan pintaa jonka jälkeen se laskettiin vesille, poika sai mönkkärinsä ajoon ja vielä ehdittiin grillata lounasta. Oltiin siis melkoinen tehotrio mökillä!!

Viikon päästä jatketaan ja silloin minä ja poika ollaankin jo lomalaisia - JEE!

Annika

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

remonttivalmisteluja...

Tämä viikonloppu on ollut niin ohjelmoitu, että mökin keittiön kimppuun ei olla ehditty. Kuitenkin mielessä se pyörii . . . arvatenkin ihan eri tavalla minulla kuin miehelläni. Ja oletan, että nämä valmistelut tulevaa urakkaa varten ovat meillä myös kovin erilaiset. Minä kävin kaupoilla ja olen valmis kestämään remontin haasteet! Tiskausta vadeissa ulkona ja paljon kertakäyttöastioita!!


Pari viikkoa on vielä kovin työntäyteisiä ja sitten alkaa LOMA! Yritetään ehtiä kuitenkin ainakin tyhjentämään mökkikeittiö tavaroista jo tässä ennen lomaa. Miehen loma koittaa vasta heinäkuussa, mutta meidän elämä siirtyy mökille minun ja pojan loman myötä.  Se tarkoittaa, että remonttia pystyy mies urakoimaan arkenakin töiden jälkeen. Kyllä siitä hyvä tulee! 😊

Ihania ilmoja, nautitaan näistä säistä!

Annika

sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Mökkikauden käynnistys...

...osui tänä vuonna säiden puolesta todella mahtavaan ajankohtaan. Helatorstai siivottiin ja tuuletettiin. Päivän lopuksi nautittiin paljukylvystä, saunan löylyistä sekä vilvoittavasta (+13) järvivedestä. Perjantai aamuna perheen miehet vietiin töihin ja kouluun, minä nautin vapaapäivästä. Iltapäivällä palattiin koko joukko takaisin mökille.








Tälle kesälle ostettiin Ikeasta uusi terassikatos. Vanhasta oli kangas jo mennyt ihan rikki. Tähän Ikeasta hankittuun saa vielä ostettua varakaton jemmaan eli nyt ehkä pärjätään tällä pitkään...




Poika on kovasti himoinnut Jopoa. Tämä papan vanha Jupiter 
löytyi mökkitallin perukoilta ja kelpasi pojalle oikein hyvin.






Kyllä oli mahtava herätä Äitienpäivään mökkimaisemassa...




Lahjaksi sain jäätelötikuista tehdyn palapelin...


...sekä miesten valmistaman herkullisen aamiaisen.



Ehdittiin jo iloita, että kausi käynnistyi ilman vastoinkäymisiä, joita usein vanhalla mökillä tulee vastaan. Ja tulihan niitä tälläkin kertaa, sillä tiskatessani huomasin vettä keittiön lattialla. Olin kovasti ehdotellut miehelleni keittiöremonttia, jota taisin täällä blogissanikin jo haaveilla. Hän oli sitä mieltä, että tänä kesänä ei niin isoon hommaan ryhdytä. No nyt voi olla, että on pakko ryhtyä...ei ihan sellainen fiilis jolla haluaisin tähän projektiin lähteä. 

Ainorannan kesä on kuitenkin saatu käyntiin ja varmasti se tuo taas monta mukavaa muistoa tänne blogisivuillekin tallennettavaksi. Tervetuloa jälleen mukaan meidän mökkikesään!

Annika