keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Puuttuneet listoitukset...

Mieheni on innokas rakentelemaan ja koko ajan onkin jokin projekti meneillään. Yleensä seuraavaakin suunnitellaan samaan aikaan. Pieni miinus hänen muuten niin tarkassa ja huolellisesta työssä on...viimeinen silaus eli viimeistely tuppaa jäämään vaiheeseen kun mielenkiinto kohdistuu jo seuraaviin projekteihin. Pari kesää sitten rakentui ihana terassi lisäämään mökkineliöitä (ainakin lämpimällä pouta säällä). Tänä kesänä vihdoinkin terassi sai ritiliköinnin sokkeliinsa ja on nyt siisti joka suuntaan. Onneksi emme ole rakentaneet omakotitaloa, meillä puuttuisi varmasti pitkään listat...

Tässä kuvia terassilta sekä noista ritilöistä. Ne on asennettu koukkuihin roikkumaan ja saa siten tarvittaessa näppärästi nostettua paikoiltaan. Terassin alle pääsee siis jatkossakin helposti huoltotoimiin tai hakemaan laudoituksen välistä tippuneita tavaroita.










Annika


lauantai 25. heinäkuuta 2015

Vuosiuistimet!

Mieheni on saanut lahjaksi vuosiuistimia ja niitä on kertynyt kotona laatikkoon jo melkoinen kasa. Kuulemma pitäis saada esille, on niin hienoja ja harvinaisia. No ei TODELLAKAAN meille kotiin mihinkään esille.

Tuumailin että ehkäpä mökille saunakamariin, joka on sisustettu merihenkisesti. Löysin talvella kodin ykkösestä pari tyyliin sopivaa peiliä, joista tuunaamalla tuli kehykset uistintauluille. Toinen taulu tuli täyteen, mutta toinen on vielä tyhjillään. Luulen, että ei nuo lahjat tähän lopu eli uusi vuosi tuo taas uuden uistimen.


Tässä taulu askarreltuna 


Ja tässä seinällä paikallaan


Lisäksi muutama kuva saunakamaristamme, joka siis toimii lähinnä pukuhuoneena



Annika

Piirakka aineksia...

Poimittiin poikani kanssa pari kipollista mustikoita melkein mökkipihasta. Mustikoita tuntuu olevan tänä vuonna hyvin. Harmi vaan kun oma selkäni ei kestä kauheasti metsässä kykkimistä. Mutta aina sen verran että ainekset mustikkapiirakkaan saadaan!




Annika

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Huussi

Tykkään kovasti mökistämme, vaikka se ei vastaakaan nyky loma-asuntojen tasoa. Yksi asia kuitenkin mökillä ei ole minusta mitenkään ihana. HUUSSI! Vaikka meiltä löytyy nykyasetusten mukainen kompostoiva kuivakäymälä, vaihtaisin sen lennossa vesivessaan. Se vaan ei ole toteutettavissa, ainakaan ihan helposti joten huussilla mennään. Olen kyllä varsin tehokkaasti ulkoistanut itseni huussin tyhjennys/huoltotoimista. Tänä kesänä jouduttiin uusimaan huussin pöntön liitoksia, siis mieheni uusi ne. Minun panostus huussiin on kuvan mukaista eli aina ajankohtaisia tuoreita kukkia ikkunalla maljakossa...


Annika


sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Mansikoita - nam!


Tänään saadaan mökille kahvittelemaan iso joukko isovanhempia. Sateisen aamupäivän jälkeen nyt jo aurinkokin pilkistelee. Varsin vaatimattomassa mökkikeittiössämme syntyi tarjolle perinteinen mansikkakakku. Nyt siis vaan odotellaan, koska autot kurvaa pihaan...


Annika

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Johan nyt on markkinat!

Mitä kesä maalla olisikaan ilman markkinoita?!? Tänään meidän perhe suuntasi kulkunsa markkinoille. Auton pysäköinti pellolle näin sateisena kesänä, laittoi miettimään kuinkahan sieltä päästään pois? No auto on vanha, mutta kuitenkin neliveto.


Näillä markkinoilla päästiin tutustumaan myös elämään ennen vanhaan. Pyykkärin turvalta oli pakko ottaa muutama kuva ulkoa ja sisältä. Kyllä sitä mietti miten kuusi lapsinen perhe mahtui pieneen tilaan. Toki sisällä ei paljon puuhailtu vain nukuttiin ja syötiin.


Kun kerran markkinoilla ollaan, niin toki sitä ostoksiakin tehtiin. Herkuteltiin lihapullapyttärillä sekä jäätelöllä. Mies maistoi markkinoiden teemajäätelöä, joka oli maustettu tervan makuiseksi. Pojalle ostettiin ritarin asu, kun kotoa löytyy jo miekka sekä kilpi. Kyllä näillä kelpaa leikkiä ja mennä vaikka eskarin naamiaisiin.


Ja itselle tuli hankittua vanhasta hopealusikasta taiteiltu koru.
Annika




torstai 9. heinäkuuta 2015

Kuplia, kuplia...


Saimme mieheni veljen perheineen yökylään tänne mökille. Poika sai tuliaisiksi heiltä saippuakuplakoneen. Wau kuinka kivalta tuo kuplameri näyttääkään! Tympii edelleen tämä Suomen suvi, kun sataa ja paistaa vuorotellen. Välillä jyrähteleekin ja kesävaatteissa ei tarkene. Saimme kuitenkin vietettyä mukavan vuorokauden vieraidemme kanssa. Poutaisessa hetkessä miehet ja pojat kävivät veneilemässä. Illalla lämmiteltiin paljussa sekä saunassa ja vilvoiteltiin järvessä sekä sateessa. Monen tunnin pulikoinnin jälkeen maistui nyhtöpossuhodarit sekä jälkkärinä kinuskifondue!  

Annika

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Villasukilla mennään taas!

Kyllä me täällä mökillä nautittiin noista ihanan helteisistä päivistä. Mökkimme sijaitsee ison järvenselän etelärannalla eli aurinko paistelee (jos paistaa) metsän takaa. Täällä on siis aina paljon viileämpää kuin kotona kaupungissa. Tänä kesänä ei juuri ole tarvinnut villasukkia ja fleeceä hylätä.

Vaikka nämä nettipalvelut takaavatkin varsin kattavia säätietoja emme ole hylänneet perinnemittariakaan. Tämä ilmapuntarioksa, jonka käytön aikanaan aloitti äitini pappa, kertoo asennollaan matalapaineen sekä korkeapaineen vaihtelut. Tänään on lurpallaan 😕

Annika






maanantai 6. heinäkuuta 2015

Jee Mummu ja Pappa!

Vierailut mökillä on aina odotettuja, etenkin poikani mielestä. Mummu ja pappa saapuivat eilen ja se tarkoitti viirin nostoa salkoon! Vaikka meidän perhe onkin jo isänöinyt tovin mökkiä, emme kuitenkaan ole halunneet lähteä muuttamaan isännänviiri käytäntöämme. Edelleenkin aina kun pappa saapuu nostetaan viiri salkoon. Tämä on pojallenikin erittäin tärkeä juttu...ja varmasti myös papalle. Tänään meillä kyllä liehuu lippu salossa, mutta kuvassa nyt tuo viiri.


perjantai 3. heinäkuuta 2015

Tästä se alkaa!

Tuumailin, että josko kirjoittelisi blogiin perheemme puuhailuja kesämökillämme. Näin tulee muistot päiväkirjan omaisesti talteen itselle ja ehkäpä jonkun muunkin iloksi. Tervetuloa seuraamaan mitä tapahtuu Ainorannassa!

Mökkiä isännöidään jo kolmannessa sukupolvessa. Rakennukset ja tontti kertovat tarinaa aina 60 luvulta tähän päivään...ja tämä tarina jatkuu...